Mainos

Hait, nuo maailman vanhimmat psykopaattitappokoneet ovat olleet planeetallamme jo satoja miljoonia vuosia ennen dinosauruksia. Nyt Cousteaun meritutkijaperheen vanhin poika Jean-Michel Cousteau jatkaa kolmiulotteisia IMAX-luontodokkarielämyksiään tällä kertaa näiden legendaaristen mustasilmien häkellyttävässä maailmassa.
Merten leijonat ja tiikerit ovat varsin älykkäitä ja yllättäviä olentoja. Ovatko kaikki hait varrallisia ihmiselle ja onko hain mielessä mitään muuta kuin silpominen ja syöminen?

Hai

Alunperin IMAX 3D -teatterihin tehty Sharks 3D on nyt saatavana ensimmäistä kertaa Suomessa Blu-ray 3D:n voimin. Mikäli laitteisto on kohdillaan, on elämys vertaansa vailla, sillä näin lähellä haiparvia tai valkohaita tuskin kukaan täysjärkinen tulee vapaaehtoisesti räpiköimään.

Mainos

Valkohai
Valkohai on merten sadistisin ja psykopaattisin tappaja, joka on polskutellut valtamerissä jo 400 miljoonaa vuotta.

Sharks 3D on visuaalisesti erittäin miellyttävää katseltavaa, mutta haista saatava tieto on varsin pintaraapaisun omaista, eikä muutakaan tietoa jaeta kovin avokätisesti. Se olisi ollut kiva lisä muuten niin kovin hidastempoisen vesilutrailun ohelle.

Kilppari
Elokuvan kerronasta vastaa ikääntyvä merikilpikonna, joka ei suostu kertomaan parittelurituaaleista mitään, vaan jättää sen elokuvaa katsovien lasten vanhempien tehtäväksi.

Oikealla laitteistolla on Sharks 3D loistavaa viihdykettä, joka sopii eritoten 5–10-vuotiaille lapisille. Toki aikuiset saavat pätkästä myös paljon irti, mutta elokuvan tietotulva on selkeästi suunnattu pienokaisille. Toki vanhempien tehtäväksi jää jatkuva suomentaminen, sillä elokuva on vain tekstitetty suomeksi.

KE

Mainos