Mainos
Jokaisessa meissä asuu pieni supersankari. Joskus se vain vaatii hieman magiikkaa kaivaa tuo sankari esiin. Näin suitsutetaan Shazam!-elokuvan markkinoinnissa, mutta mistä leffassa oikeasti on kyse?

Kuuden kreikkalaisen jumalan voimat yhdistettynä yhdelle puhdassydämiselle pojalle, tuottaa lopputuloksena villin cocktailin komediaa ja supersankaribläästäystä lastenleffan ja sarjakuvan hengessä.

Mainos

Elokuvan tarinassa ikääntyvä, tumma jumaltuohipukkinen hakee itselleen seuraajaa pitämään huolta siitä, että seitsemän kuolemansyntiä pysyvät kaukana Amerikan Yhdysvalloista. Aika käy kuitenkin vähiin ja pian sarkastinen Billy Batson -niminen poika saa kaikki taikavoimat itselleen. Samaan aikaan kuolemansynnit pääsevät karkaamaan, ja sotku on tietysti valmista.

Mikä ihmeen Shazam!?

Alunperin Shazam!-elokuvan oli määrä olla salamahemmon ja Black Adamin välinen nahisteluklippi, mutta Warner päättikin toteuttaa ensin molempien hahmojen origin-tarinan ja vasta sitten kolistellaan hauiksia – mikäli menestyskassa kilisee kiitettävästi.

Shazam! on selvästi tyypillisiä DC:n supersankarileffoja kevyempää, komediallisempaa ja lapsellisempaa viihdettä. Tämä on hyvä peliveto, sillä Marvelin norsunluutorni alkaa jo sortumaan toinen toistaan huonompien Avengers-leffojen ja päättyvien näyttelijäsopimustensa myötä. Shazam! on hyvä profiilin nosto DC Comics:lle, joka tavoittaa helposti Shazam!-leffallaan nuoret ja sarjisfanit.

Itse elokuva on tarinaltaan hyvin keskinkertainen, ennalta-arvattava ja tyypillinen supersankarin alkutarina. Sen komiikka kuitenkin toimii ihan kivasti, eikä se turhia pysähtele pohdiskelemaan elämän tarkoitusta. Viihdettä siis piisaa.

Paljon pikseleitä, paljon ekstraa

4K UHD -versio elokuvasta on keräilijän, kultasilmän ja kultakorvan painos. Leffa näyttää maukkaalta ja kuulostaa jykevältä.

Bonuspuolelta löytyy puolestaan puolisentoista tuntia ekstraa, jotka kertovat leffan tekemisestä ja avaavat Shazam!:n tarinaa entisestään. Ekstroista myös selviää, että Zac Levi on mitä ärsyttävin hupiukko, jonka läpät tuntuvat iskevän erityisesti 6–12-vuotiaisiin. Ihan tulee BB-Tarina mieleen.

Shazam! on kelpo action-viihdyke, jonka parissa viettää keskinkertaisen elokuvaillan, mutta mestariteoksesta ollaan kaukana.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Shazam!
Edellinen artikkeliSuicide Squad -rebootin näyttelijät ovat valmiit ja kuvaukset voidaan aloittaa
Seuraava artikkeliTältä näyttää uusi Resident Evil: Project Resistance – aitoa pelikuvaa
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
shazam-arvosteluShazam! on kelpo action-viihdyke, jonka parissa viettää keskinkertaisen elokuvaillan, mutta mestariteoksesra ollaan kaukana.