Mainos

Cara Harding (Julianne Moore) on multipersoonallisuushäiriöihin erikoistunut tohtori, joka saa tutkittavakseen isänsä pitkäaikaisen potilaan Adamin (Jonatahan Rhys Meyers). Adamin sisällä asuu myös David ja Wesley, jotka kaikki ovat täysin erityyppisiä ja jopa pelottavia henkilöitä. Vaihto persoonallisuuksien välillä käy aina jonkin traumatisoidun muiston myötä.

Mitä pidemmälle Cara ajautuu tutkimaan Adam-David-Wesleyn pääkoppaa, sitä häiriintyneemmäksi alkaa meininki menemään. Ja pian Cara huomaa myös perheensä olevan vaarassa.

Multipersoona Adam. Vai oliko se David?

Mainos

Shelter on Ringin ja Identity -leffojen tuottajien ja käsikirjoittajien tekele. Kyseessä on siis trillerin omaista kauhua, joka nappaa otteeseensa jo heti alusta. Julianne Moore on vanha Oscar® -voittaja, joka suorituu roolistaan uskottavasti. Leffan muut seikat ovat kuitenkin uskottavasta kaukana, sillä juonen koukerot ovat melkoista spiritual-satua jo alusta alkaen. Tämä ei kuitenkaan haittaa juuri mitään, sillä hyvä kauhu syntyy juuri överistä ja tuntemattomasta pahasta.

Tohtori kuuntelee...

Kuten kauhuleffoissa aina, loppua kohden mentäessä alkaa leffan överiys olemaan jo sitä luokkaa että kiinnostus laantuu ja kauhu muuttuu ennalta-arvattavaksi. Tämä on tietysti pois jännityksestä. Lopputwistin tietää jo rutkasti ennen loppua, joten puolivälin jälkeen leffa alkaa maistumaan valmiiksi pureskellulta purukumilta.

Traumoja käydään muistelemassa myös metsässä.

Blu-ray -version kuva on terävää ja ääni kaunista. Parhaimpaan kauhufiilikseen pääsee isolla kankaalla ja murealla äänentoistolla. Bonusaineistoa levyltä ei kuitenkaan löydy, joten leffan hankkijan on tyytyminen pelkkään elokuvaan.

Shelter sopii kauhun ystäville, mutta puolivälin jälkeen loppuratkaisu on ilmeinen. Jos tämä ei haittaa, saa Shelterillä aivot hienosti narikkaan ja muutaman kammiovärinän ja rytmihäiriön.

KE

Mainos