Mainos

Sekalainen eläinjoukko marssii teatterin koelaulukilpailuun sadantonnin palkintorahan kiilu silmissään.

Idols-, The Voice– ja X-Factor-päissään olevat Universal-tuottajat päättivät pari vuotta sitten, että laulukilpailut on saatava myös animaatiomuotoon. Niinpä Itse ilkimys -elokuvista tuttu Illumination pestattiin toimeen ja lopputuloksena syntyi Sing.

Mainos

Elokuva on visuaaliselta tyyliltään selvästi lapsille suunnattu animaatio, mutta tarjoilee yllättäen sisällöllisesti lapsille vain tanssivia ja laulavia maatilan eläimiä. Aikuisille sitten avautuukin isompi kokonaisuus, johon etenkin lapsiperheiden vanhemmat, uratykit ja laulajan uraa tavoittelevat koelauluissa käyneet ihmiset voivat samaistua. Sing on ehdottomasti enemmän aikuisten leffa, vaikka se soveltuu hyvin myös pienemmille.

”pitää viihteellään katsojan visusti niskalenkissä”

Sing on jopa parempi kuin monet viime vuosien animaatioleffoista. Se ei ole juoneltaan ihmeellinen, mutta koukuttaa katsojaa erilaisin cliffhangerein ja pitää viihteellään katsojan visusti niskalenkissä. Sen voi helposti katsoa vaikka seuraavana päivänä uudelleenkin. Tämä ei ole mikään itsestäänselvyys nykyajan elokuvien parissa.

Lisukelaarissa peruskamaa

Blu-ray-ekstrat paljastavat tylsästi kerrottuna elokuvan tuotantohistoriaa ja kulissikuivuutta. Lapsille mukana on myös kolme itsenäistä minileffaa, jotka katsoo mieluusti elokuvan jälkkäriksi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Sing
Edellinen artikkeliSniper Ghost Warrior 3 -arvostelu
Seuraava artikkeliCall of Duty: Modern Warfare Remastered tulee yksittäismyyntiin?
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
sing-blu-ray-arvosteluSing on jopa parempi kuin monet viime vuosien animaatioleffoista. Se ei ole juoneltaan ihmeellinen, mutta koukuttaa katsojaa erilaisin cliffhangerein ja pitää viihteellään katsojan visusti niskalenkissä.