Mainos

Ellison Oswalt (Ethan Hawke) on menestyskirjailija, jonka teokset käsittelevät tosielämän selvittämättä jääneitä kuolemantapauksia. Miehen romaanit ovat kuumaa kauraa ja mies päättääkin tehdä vielä yhden. Tämän vuoksi hän muuttaa perheineen mystiseen omakotitaloon, jonka asukkaat kuolivat traagisesti 1980-luvulla. Aluksi kaikki menee luonnollisesti mallikkaasti, kunnes Ellison löytää ullakolta ikivanhan kelanauhurin. Hän kelailee nauhojaan pian liian tiiviisti ja huomaa "mörön" tallentuneen jokaiselle tappovideolle. Ja lopputulos on selvä, kuten leffan kansikorttikin kertoo "Once you see him, nothing can save you".

Kelanauhuri

Sinister on julman pelottava kauhuelokuva, jonka sairas asetelma käy ilmi heti ensimmäisestä kuvasta. Leffan tunnelma ei nojaa pelkästään pelottaviin ääniin, vaan myös visuaalinen toteutus on järkyttävän hyvä. Tunnelma etenee arvaamattomasti ja säikäyttää virkistävän uusilla tavoilla. Vaikka juoni on loppujen lopuksi kliseinen, on elokuva silti mielettömän jännittävä. Siitä jää vieläpä pelokas mieli vielä leffan päättymisen jälkeenkin.

Mainos

Karmivaa

Ethan Hawke vetää roolinsa kiitettävästi, eikä muissakaan staroissa ole valittamista. Sivuhahmot ovat kuivakkoja, mutta mörkö (Nicholas King) on hahmona julmetun kiinnostava ja pelottava.

Bonuksista löytyy poistettuja kohtauksia ja pari dokkaria kulissien takaa.

Sinister on ehdottomasti yksi viime vuonna julkaistuista kauhuista parhaimpia, mutta genreensä se ei silti tuo mitään uutta.

Mainos