Mainos

Neljä bulgarialaista helsinkiläistynyttä herraa ovat joututuneet rakkauden mustalle listalle, eikä kellään onni suosi parisuhdemarkkinoilla. Kukaan heistä ei ole ruma, kaikilla on hyvä ja suuri sydän ja kaikki haluat perustaa vakaan perheen ja elää siinä hamaan loppuun asti.
Tonislav on miehistä yritteliäin. Hän muutti suomeen yhdeksän vuotta sitten naisen perässä, jonka kanssa hän avioitui. Viisi vuotta myöhemmin eukko teki Tonislaville perinteiset kylmät ja lähti toisen miehen matkaan. Zoran on myös eronnut vaimostaan. Kiril puolestaan seurustelee, mutta lukuisista kosintayrityksistä huolimatta hän ei ole naimisiin asti päässyt. Hristyan puolestaan ei ole koskaan päässyt puusta pitkälle, sillä hänen suhteensa ovat olleet maksimissaan parin viikon pituisia.

Nyt miehet ovat päättäneet ottaa itseään niskasta kiinni ja ovat asettaneet tavoitteekseen päästä vakavaan parisuhteeseen 12 kuukauden aikan. Dokumenttikamera käy – miten käy miesten?

Punttis

Mainos

Sinkkuelämän säännöt on kiinnostava dokkari. Mieskatsojana aluksi kiinnostaa, että mikä on tuo salainen ulkomaalainen charmi, jolla kotimaiset naiset kaatuvat baareissa. No tässä leffassa sitä salaisuutta ei paljastu, silä nämä herrat ovat täysin hukassa oman charminsa kanssa. Yritystä on kyllä enemmän kuin kellään suomalaiskolleegalla, mutta kolmekymppinen huonosti suomea puhuva Enrique Iglesiasin näköinen mies ei tunnu suomalaisnaisille kelpaavan.

Miehet panostavat kaikkeen. He treenaavat salilla, käyvät tanssikursseilla ja opetettelevat imagon nostatusta. Aina kun sopiva neito tulee vastaan, joku heistä kokeilee onneaan. Joskus käy semiflaksi, yleensä ei. Suomalaiset ovat jähmeitä.

Miehet jopa meneväy lavatansseille, mutta pelko pellehermannitukkaisten suomalaiskarpaasien mustasukkaisuuskahtauksista kolkuttaa jatkuvasti takaraivossa.

Skootteri

Elokuvan DVD:ltä löytyy leffasta lyhyennetty TV-elokuvaversio, mutta siitä uupuu elokuvateattereissa näytetty lyhäri Tsägäateria, jonka olisi ehdottomasti pitänyt olla osa pakettia.

Sinkkuelämän säännöt on loistava kuvaus siitä mitä on olla kolmekymppinen ulkomaalaistaustainen sinkkumies jäykässä Suomessa, jossa miehet ovat mustasukkaisia ja naiset kylmänkalseita.

KE

Mainos