Mainos

15-vuotias Emilia (Ada Kukkonen) on äidin lähdettyä joutunut perheessään kantavaksi voimaksi. Paitsi äitiä seitsenvuotiaalle Elsa-siskolle (Anna-Leena Uotila), joutuu hän myös esittämään täydellistä tytärtä isälleen (Seppo Pääkkönen) ja mukiinmenevää tytärpuolta isän uudelle naikkoselle (Kristiina Halttu). Kotoa kasaantuvat odotukset täydellisinä juoksusuorituksina ja kymppiä hipovana keskiarvona eivät kuitenkaan enää mahdu Emilian ajatuksiin, kun kuvioihin tärähtää uusi kaveri, Siiri (Sara Melleri).

Pahistyttö Siirin mukana Emilia saa olla kaikkea sellaista, mikä aikaisemmin on kielletty; vapaa, rohkea ja itsenäinen. Kuten nuoruuteen kuuluu, kaikki on pakko viedä yli. Kun rajoja on riittävästi rikottu, alkaa Emilia epäröimään. Onko villi ja holtiton elämä sittenkään sitä mitä hän haluaa?

Kultainen perhe

Mainos

Sisko tahtoisin jäädä on uskottava kuvaus kenestä tahansa kiltistä teinitytöstä, joka haluaa kokeilla rajojaan rankemman kautta. Ohjauksellisissa valinnoissa ja toisena käsikirjoittajana Marja Pyykkö on onnistunut sisällyttämään elokuvaan aitoa ja uskottavaa teinitytön näkökulmaa, joka ei kaikilta ohjaajilta onnistu. Ensimmäiseksi elokuvaksi tämä on siis nappisuoritus.

Meikkipeilien taikaa

Kukkonen näyttelee ensimmäisessä isossa roolissaan varsin mallikkaasti. Roolin aitoutta ei epäile hetkeäkään. Myös Melleri eläytyy rooliinsa loistavasti.

Elokuvan keskeisiä ajatuksia ovat elämänarvojen järjestäytyminen nuoren mielessä, ja rohkeus edustaa oikeiksi kokemiaan asioita. Toisinaan oikeat arvot hahmottuvat vasta silloin, kun on menty niistä riittävän kauas ja täysin metsään.

Putkassa on ihana virua

Paitsi nuorille, elokuva on oivaa katsottavaa myös teini-iän ohittaneille. Voi jopa olla, että teini-iän ohittanut katsoja saa elokuvasta enemmän ajatuksia irti, kuin viiltävän angstin keskellä kamppaileva nuori.

Lisämateriaalina levyllä on poistettuja kohtauksia kommenttiraidalla varustettuna, sekä mainosmateriaalia.

HL

Mainos