Mainos

Skavabölen pojat kertoo kahdesta veljestä, Rupertista (Lauri Tilkanen) ja Evertistä (Iiro Panula) sekä heidän riitaisista vanhemmistaan (Martti Suosalo, Leea Klemola). Elokuvan alussa perhe elää idyllistä ylemmän keskiluokan elämää uudessa talossa 70-luvun puolivälissä.
Nähdään rattoisaa perhe-elämää, todistetaan Lasse Virenin kultajuoksua televisiosta. Taustalla kuitenkin häämöttää jatkuvasti jotenkin ahdistava tunnelma ja katsoja pystyy aistimaan, että kohta lähdetään alamäkeen.

Elokuvassa on jatkuvasti todella ahdistava tunnelma ja perisuomalainen aikuisten välinen kommunikaation puute ja väkivalta on kuvattu piinaavan todenmukaisesti. Toisaalta olisihan tämäkin elokuva ollut huomattavasti tylsempi jos pariskunta olisi viitsinyt keskustella ongelmistaan.
Elokuvan tempo on kuitenkin aiheeseen sopivasti aika verkkainen, mutta samalla katsoja saadaan pysähtymään ja miettimään elokuvan sanomaa, joka itsessään oikeuttaa elokuvan katsomisen. Lisäksi näyttelijäkaarti tekee vakuuttavaa työtä. Kunniamaininnan antaisin Martti Suosalolle ristiriitaisena perheenisänä.

Kaikenkaikkiaan nautittavan inhorealistinen elokuvakokemus, jota ei kannata missata.

Mainos

Leffan kuvanlaatu on normi DVD-tasoa ja bonuksista löytyy ne perinteiset, muttei mitään mullistavaa.
 

OK

Mainos