Mainos
Dwayne Johnson on entinen armeijan erikoissotilas, FBI-luutnantti ja amputaatioveteraani, joka pelastaa perheensä lakia uhmaten – tietenkin!

Kun Hollywoodin ovet avattiin Kiinan markkinoille, Hollywoodin tuotannot ja re-make-tuotannot räjähtivät armottomaan nosteeseen. Nyt näyttää siltä, että 1990-luvun toimintataide tekee paluutaan kiinalaisen rahan ja yleisön ansiosta. Skyscraper on kiinalaisella rahalla tehty toimintapläjäys, joka tuo palasen amerikkalaista ysäriactionia tähän päivään.

Mainos

Scyscraperin tarinassa rajoittunut Will Ford (Dwayne Johnson) muuttaa Honkkariin perheensä kanssa. Kaupunkiin on rakennettu maailman korkein pilvenpiirtäjä, joka presentoi Kiinan fallosta maailmantalouden kuninkaana. Johnsonin hamo toimii rakennuksen vartijoiden, huollon ja tekniikan esimiehenä. Kun eräänä iltana isi ei ole kotona, vaan neuvonpidossa kollegansa kanssa, päättävät rosvot tuhota rakennuksen ja ravistaa ylimmässä kerroksessa asuvalta omistajalta tärkeän USB-tikun. Johnsonilla on siis edessään kaksi tehtävää: pelastaa perheensä tulipalosta ja estää ryökäleitä saamasta mokomaa USB-suppoa.

Kumpi on parempi kapuamaan; Dwayne Johnson vai Veikka-vuorikiipeilijä?

Toimintaa isälle, äidille, tyttärelle ja pojalle

Kuten sanottu, Scyscraper hemmottelee katsojaa yksinkertaisella ysäritoiminnalla. Kohtaukset ovat pullollaan toimintaa, eikä meininki pysähdy kuin hetkittäin hengähtämään. Tarinassa on jokaiselle katsojalle hahmo johon samaistua; on pikkutyttö ja -poika 12-vuotiaille lapsikatsojille, äiti naiskatsojille sekä Johnson miehille.

Kyseessä on katastrofi- ja toimintaleffa ensimmäisen Die Hardin formaatissa. Se viihdyttää alusta loppuun saakka, mutta ei tarjoile sen enempää syvällisyyttä. Leffan sisin on ontto, läpät ovat keskinkertaista huonompia ja kohtaukset täynnä epäloogisia ratkaisuja. Asiat kerrotaan niin, että lobotomian läpikäynyt oravakin pysyy hyvin juonessa mukana. Vaan eipä Skyscraper lupailekaan mitään muuta, kuin sen mitä julisteesta sopisi odotella. Pätkä on vuoristorata-ajelu, jonka kyydissä pysyy vaivatta.

Ekstroissa paljon tyhjyyttä

Blu-rayn ekstroissa on paljon, mutta vähän kamaa. Määrällisesti klippejä on torniksi saakka. Jokainen klippi on kuitenkin nettikokoon leikattu trailerimainen puristus, jossa ei päästä pintaa suvemmälle elokuvan tuotantoon. Eikä varmaan sellaiseen olisi lupaakaan, sillä kiinalaiset ovat tarkkoja siitä, mitä työoloistaan haluavat länsimaille viestittää.

Skyscraper on kelpo toimintaviihdyke, mutta ei suinkaan mikään viiden tähden huippuelämys.

Mainos