Mainos
Sniper Ghost Warrior Contracts 2 tuo vanhan kunnon kiikaritähtäinteloitusviihteen uudella ja parannellulla pelimekaniikalla uusille konsoleille ja PC:lle. Miltä maistuukaan hurmeinen herkku?

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 on jatko-osa vuoden 2019 Sniper: Ghost Warrior Contracts -pelille ja samalla Sniper: Ghost Warrior -pelisarjan kuudes osa. Pelisarjassa pelaaja ottaa huipputarka-ampujan roolin ja asettuu mättäille poksauttelemaan vihollisen päitä.

Alunperin PC:lle suunnitellut pelit ovat nähneet myös konsoliporttauksia, jotka eivät yleensä ole olleet sieltä kaikkein parhaimmasta päästä. Nyt on kuitenkin petrattu ja ainakin PC-versio on mitä loistavin ja nautittavin kiikarikivääritapaus.

Mainos

Aavikolla suhisee

Pelin tarinassa lennetään Lähi-itään aavikoille ja miehitetyille öljynporauspisteille, joissa rikolliset pitävät tukikohtiaan. Pelaaja toimii snaippaavana agenttina, joka saa esimieheltään toimeksiantoja ja radiolla ohjeita. Tarina on nimellinen ja siinä sivussa toimiva puoliturhake, mutta kuljettaa kokonaisuutta ihan kelvollisesti.

Pelaajan tehtävänä on hiippailla hyville kallioille huomiota herättämättä, houkuteltava varsinainen kohde esiin piiloistaan ja sitten pajauttaa tätä kiikarikiväärillä suoraan sieraimeen.

Vanha kunnon Mi-8 kuljettaa pelaajan parhaille paikoille.

Paranneltu kaikkialta

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 on parantunut selkeästi edellisestä pelaamastani Sniper Ghost Warrior -pelistä. Kontrollit ovat käteen sopivia Call of Duty -pelien tapaan. Tarvikkeiden käyttöönotto on hieman hassusti bindattu, mutta nopeasti opittavissa ja sisäistettävissä.

Itse pelaaminen on Hitman-pelien tapaan hiippailua, taktiikan luomista ja sen toteuttamista mahdollisimman taloudellisesti.

Hitmanilta on lainailtu myös erilaiset haasteet, joita voi suorittaa eri tehtävillä. Tehtäviä ja karttoja on siis vain viisi plus tutoriaalikartta, mutta ne ovat laajoja ja yllättävän vaikeita. Esimerkiksi ensimmäisen kartan suorittaa ensimmäisellä yrityksellä puolessa tunnissa, mutta toiseen karttaan itselläni tuhraantui jo vajaa kolme tuntia. Tehtävät ovat samankaltaisia keskenään, mutta haasteiltaan ja laajuuksiltaan erilaisia.

Samalla Sniper Ghost Warrior Contracts 2 esittelee ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa yli kilometrin mittaiset välimatkat. Nämä ovat vaikuttavia, haastavia ja herkullisia kohtauksia.

Kilometrin etäisyys
Kilometrin päästä ampuminen on haastavaa tuulen, ammuksen kierteen ja kantomatkan vuoksi.

Näyttää rapealta, kuulostaa hunajalta

Graafisesti SGCW2 ei tuo mukanaan säteenseurannalla rakennettuja visuaaleja, mutta muiltaosin peli on kaunis. Etenkin 4K-resoluutiolla, grafiikka-asetukset tapissa, peli näyttää todella hyvältä. Syynä tähän on Crysis-peleistä tuttu väkevä Cryengine.

Äänet ovat tehty viimeisen päälle. Jokainen rasahdus, jalan liike, kilkahdus ja naksahdus on uskottavasti mallinnettu. Äänisuunnittelu on kaiken kaikkiaan kiitettävää. Ainoastaan itseään toistavat musiikit alkavat välillä vituttamaan, mutta saahan musat pois, mikäli niistä tulee ihottumaa.

Sniper Elite -pelien tyyliin osa napakympeistä kuvataan elokuvamaisesti.

Kannattaako ostaa?

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 on maukas yksinpeli Hitman-pelien hengessä. Mikäli hiippailu, taktikointi ja snaippaaminen rauhassa kiinnostaa, on peli ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Moninpelin puute ja karttojen pieni määrä saattavat olla jollekin kynnyskysymys, mutta jos haluaa pelata nautinnollisen snaipperiseikkailun, on tämä ehdoton valinta – ennen kaikkea PC:llä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Sniper Ghost Warrior Contracts 2
80 %
Edellinen artikkeliTänään alkavat Nelosella kesän Bond-maratonit
Seuraava artikkeliRespawn.fi Podcast, osa 30: Pelimarkkinoinnin ja hypen anatomia
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
sniper-ghost-warrior-contracts-2-arvosteluSniper Ghost Warrior Contracts 2 on maukas yksinpeli Hitman-pelien hengessä. Mikäli hiippailu, taktikointi ja snaippaaminen rauhassa kiinnostaa, on peli ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Moninpelin puute ja karttojen pieni määrä saattavat olla jollekin kynnyskysymys, mutta jos haluaa pelata nautinnollisen snaipperiseikkailun, on tämä ehdoton valinta – ennen kaikkea PC:llä.