Mainos

Johnny Marco (Stephen Dorff) on näyttelijä, jolla on kaikki asiat mallikkaasti. Töitä piisaa ja vapaa-aikana on kiva huristella mustalla Ferrarilla ja katsella kaksostyttöjen privattistrippausta.

Miehen rutiinit kuitenkin muuttuvat, kun hänen ex-vaimonsa (Lala Sloatman) ilmoittaa yllättäen lähtevänsä pariksi viikoksi pois, jolloin heidän yhteinen tytärensä (Elle Fanning) joutuu muuttamaan Johnnyn luokse asumaan. Stripparit eivät enää sovi kuvioihin, ja muutenkin pitää alkaa kunnostautumaan.

Stripparit
Johnny viettää vapaa-aikansa omalla sängyllään katsellen kaksostyttöjen yksityisohjelmaa.

Mainos

Francis Ford Coppolan tytär Sofia Coppola kokeilee jälleen siipiään elokuvaohjaajana ja käsikirjoittajana. Lopputuloksena on lähes dokumentin omainen, erittäin hidastempoinen fiilistelyleffa, jossa ei ole draaman kaarta, eikä siinä edes tapahdu mitään.

Jostain kumman syystä leffaa jää silti seuraamaan ja sen maailmaan on helppo uppoutua. Sen rauhalliseen otteeseen on valitettavasti myös helppo nukahtaa. Mutta kun jälleen herää, huomaa pääsevänsä takaisin käryille alle aikayksikön, sillä leffassa ei yksinkertaisesti tapahdu mitään.

Johnny
Johnny ja Ferrari.

Sofia Coppola perustelee elokuvaansa erilaisuudella. Hän halusi tehdä elokuvan, jossa ei ole juonenkäänteitä, eikä se ole hektinen adrenaliidirumba. Sitä se todella ei ole, mutta jokin leffassa silti koukuttaa. Osa kuvista on todella mielenkiintoisia ja niitä jaksaa katsoa pitkään. Ja pitkään jokaista kuvaa näytetäänkin. Jopa minuutteja.

Isä ja tytär
Uudistettu vapaa-aika menee chillaillessa jälkikasvun kanssa.

Elokuvaa tähdittävät Dorff ja Fanning esiintyvät erittäin uskottavasti. Heidän lähes sanatonta dialogiaan on kiva seurailla. Dorf kertoi Somewheren olleen hänelle unelmaprojekti, sillä koko tuotanto oli lähes täysin stressivapaa. Coppolan tyyli ohjata on yhtä rauhallinen kuin Somewhere -elokuva.

Elokuvassa vilahtaa kaikeksi yllätykseksi myös Jackass-tähti Chris Pontius, joka näyttelee Marcon kaveria. Pontiuksen pikkurooli sujuu onnistuneesti, eikä mies kaikeksi yllätykseksi strippaa tai näytä sukulihastaan kertaakaan!

Ferrari
Kun elokuvassa liikutaan paikasta toiseen, se myös näytetään matkan alusta, matkan loppuun.

Blu-ray sisältää elokuvan lisäksi vain making of -koosteen, joka on yhtä hidastempoinen kuin elokuvakin. Senkin jaksaa silti katsoa kokonaan, sillä se valottaa mielenkiintoista faktaa elokuvan takaa.

Rauhallisen pohdiskelevan elokuvan ystävälle on Somewhere kivaa katsottavaa. Nopeatempoisen toimintarymistelyn ystäville on Somewhere puolestaan silkka painajainen. Se ei silti tee siitä huonoa elokuvaa.

KE

Mainos