Mainos
Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan on kutsunut Microsoftin ehdotusta Call of Duty -pelisarjan pitämisestä PlayStation-konsoleilla ”monella tasolla riittämättömäksi”.

Viime viikolla Microsoft selvensi suunnitelmiaan Call of Dutyn tulevaisuudesta, jos sen ehdottama Activision Blizzardin osto hyväksytään.

Xbox-pomo Phil Spencer sanoi The Verge -lehdelle antamassaan lausunnossa, että Microsoft on sitoutunut pitämään pelisarjan saatavilla PlayStationilla ”vielä useita vuosia” sen jälkeen, kun Sonyn nykyinen markkinointisopimus Activisionin kanssa päättyy.

Mainos

– Tänä aikana PlayStationille julkaistavat Call of Duty -pelit olisivat ominaisuuksiltaan ja sisällöltään yhdenvertaisia, Spencer sanoi.

 

Vaikka Xboxin johtaja väitti tarjouksen ”menevän paljon pidemmälle kuin tyypilliset pelialan sopimukset”, Sonyn Jim Ryan kertoi GamesIndustry.biz:lle, ettei yhtiö ole tyytyväinen ehdotukseen.

– En aikonut kommentoida sitä, mitä ymmärsin yksityiseksi liiketoimintakeskusteluksi, mutta koen tarpeelliseksi korjata asian, koska Phil Spencer toi asian julkisuuteen. Microsoft on tarjoutunut vain siihen, että Call of Duty pysyy PlayStationilla kolme vuotta Activisionin ja Sonyn välisen nykyisen sopimuksen päättymisen jälkeen, Ryan aloitti.

– Kun Call of Duty on ollut PlayStationilla lähes 20 vuotta, heidän ehdotuksensa oli monella tasolla riittämätön, eikä siinä otettu huomioon vaikutusta pelaajiin. Haluamme taata, että PlayStation-pelaajat saavat jatkossakin korkealaatuisen Call of Duty -kokemuksen, ja Microsoftin ehdotus heikentää tätä periaatetta, Sony-pomo jatkoi.

Sonyn ja Activision Blizzardin nykyisen Call of Duty -sopimuksen uskotaan kattavan tämän vuoden Modern Warfare 2:n ja Warzone 2:n sekä Black Ops -kehittäjä Treyarchin uuden pelin, joka saattaa ilmestyä vasta vuonna 2024.

Microsoftin Activision Blizzardin ostosopimusta tutkivat parhaillaan sääntelyviranomaiset, jotka ovat huolissaan mahdollisista kilpailuongelmista pelialan lisääntyvän keskittymisen aikana.

Viime viikolla Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomainen (CMA) ilmoitti, että yhtiöiden fuusion tutkintaa saatetaan laajentaa jäljellä olevien huolenaiheiden vuoksi.

– PlayStationilla on tällä hetkellä suurempi osuus konsolipelimarkkinoista kuin Xboxilla, mutta CMA katsoo, että Call of Duty on niin tärkeä, että sen käytön menettäminen (tai käyttöoikeuden menettäminen kilpailukykyisin ehdoin) voisi vaikuttaa merkittävästi Sonyn tuloihin ja käyttäjäkuntaan, CMA:sta todetaan.

Mainos