Mainos
Creativen Sound Blaster on tuttu merkki pc-puolen äänikorteista. Nykyisin emolevyjen omat äänikortit omaavat jo surroundit ja muut perusasiat, joten varsinaisia äänikortteja ei enää tarvita. Creative haluaa kuitenkin tehdä ääniosaamisellaan edelleen rahansa.

Sound Blaster -tuotemerkin tuorein uutukainen haluaa parantaa konsolipelaamisen äänenlaatua. Kyseessä on Sound Blaster G3 -nimeä kantava tulitikkuaskin kokoinen muoviköntti, joka toimittaa vahvistimen virkaa – tarkemmin sanoen kuulokkeiden vahvistimen virkaa. Vihdoinkin parempaa ääntä hifi-kuulokkeisiin.

Sound Blaster G3 kiinnitetään Nintendo Switchiin, pc:lle ja Maciin USB-liittimellä. Sen jälkeen softa hoitelee taajuuskorjaimen tehtäviä ja tietokoneilla emuloidaan myös 7.1-tilaääniä.

Mainos

Pleikkarilla kiinnitys on hitusen nihkeämpää. Laite pitää kiinnittää sekä optiseen porttiin, että USB-porttiin, eikä tällä saada aikaan edes tilaääniemulaatiota. PlayStation 4:llä laite hoitaa äänenlaadun parantamisen lisäksi ainoastaan taajuuskorjaimen ja Scout Mode -tilan virkaa.

Lisäksi laitteella voidaan erikseen säätää mikrofonin, kuulokkeiden ja peli- sekä puheäänen voimakkuuksia.

Konsoleilla laitetta ohjataan Sound Blaster Command -puhelinsovelluksella, pc:llä ja Macilla Sound Blaster Command -työpöytäsovelluksella.

Sound Blaster G3 on pieni, musta ja käyttökuntoisena johdokas.

Muotoilu

Ulkonäöltään Sound Blaster G3 on huomaamattoman sulava kikkare. Sen pyöreät kulmat huokuvat 2010-luvun Applea, mutta fyysiset näppäimet ovat hieman liian rapean tuntuiset antaakseen laadukkaan vaikutelman.

Lisäksi johtojen pituudet ja niiden määrä etenkin Pleikkarilla käytettäessä, sitovat pelaajan fyysisen sijainnin melko lähelle konsolia. Monimutkaisuus ja johtosolmut syövät hieman mielenkiintoa laiteen käytön suhteen.

24-bittistä ääntä ja helpot säädöt

Sound Blaster G3 tarjoaa kuitenkin ihan laadukkaan äänen. Vahvistin tuottaa 24-bittisen hifiäänen (100 dB DNR), ja se pystyy toistamaan studiotason kuulokkeita jopa 300 ohmin impedanssiin saakka.

Konsoleilla taajuskorjaimesta on iloa, sillä bassot ja diskantit voi säätää mieleisikseen kuulokkeista riippumatta. Tilaäänen puutoksesta tulee iso miinus, etenkin johtohelvetin ja optisen liitännän pakkokäytön vuoksi.

Tietokonepuolelta Sound Blaster G3 saa paremmat pisteet. Softa on yksinkertainen, laitteen kiinnitys helppoa ja tilaäänikin on ihan kelvollinen. Aitoa tilaääntä kaiutus ei tietenkään voita, mutta joissain tapauksissa illuusisosta voi olla pelaajalle iloa.

Kannattaako ostaa?

Noin 50 euron hintainen, 32 gramman painoinen Sound Blaster G3 on ihan kelpo pikkuvahvistin, mutta kultakorvien on edelleen syytä panostaa ennemminkin kunnolliseen kotiteatteriin tai edes pirun hyvin langallisiin kuulokkeisiin.

Mainos