Mainos
Ubisoft iskee kovilla VR-pelimarkkinoille tuoden ensimmäisen hieman suuremman budjetin deadmatch-räiskinnän virtuaalitodellisuusvisiireille. Space Junkies toimii ristiin eri alustojen kesken, eli samassa matsissa voivat otella esimerkiksi PC- ja PS VR -käyttäjät.

Space Junkies -peli ei koreile tarinalla. Se käynnistyy logo-potpurin kera ja vie pelaajan tutuoriaaliin. Tutoriaalin parissa opetellaan miten rakettirepulla liidetään kraatereiden kätköissä ja kuinka laser-meisselillä syötetään kuolinvaloja vihollista kohti. Kun opaskierros on läpäisty, pääsee pelaaja kokeilemaan onneaan kaikki vastaan kaikki -deadmatchissa randomien kanssa tai privaatisti ystävien kesken.

Pelimuodot ovat tarkalleen 1 vs 1, 2 vs 2, 3–4 pelaajan Deadmatch sekä 2+2 pelaajan King Mode, joka vastaa lipunryöstöä.

Mainos

Aseet, tasot ja hahmot

Space Junkies on kuuden kartan ja neljän pelaajan välinen VR-deadmatch-peli. Hahmoja on viidessä eri kategoriassa, joita pelaaja voi muokata peleissä tienatuilla kolikoilla.

Pelaamisessa voi fps-räiskintäpelien tavoin käyttää apuna erilaisia perkkejä, jotka tuovat ihnottavia etulyöntiasemia noobeille. Näitä ovat esimerkiksi toiset pelaajat helpommin paljastava kaikuluotain, Star Wars -valomiekka ja omia klooneja hämäykseksi karttaan asettava Lure-toiminto.

Asekanta on seitsemän aseen suuruinen. Pyssyjä löytyy tehottomammista väkevämpiin, mutta hauskin näistä on ehdottomasti pommeja ampuva ritsa.

Peli kuulostaa edellä kerrottujen asioiden perusteella varsin pieneltä ja lyhytkestoiselta. Sitä se onkin. Space Junkies on pikkupeli, jonka kanssa napsitaan erä silloin, toinen tällöin.

Miltä se maistuu?

Itse pelin liikkumis- ja ammuntatuntuma on tosi hyvin tehty ja toimiva. Pelaaja tuntee olevansa avaruuspuvun sisällä ja liikkuminen on luontevaa. Ampuminen on helppoa ja tarkkaa. Aseissa ei ole painovoiman tuomaa hajontaa ja kantamaa, vaan kaikki ammukset menevät jonona juuri sinne, minne ohjain sojottaa.

Koska kyseessä on VR-peli, on pahan olon tulo myös pakollinen välttämättömyys. Onneksi Space Junkies on tehty sen verran hienosti, että paha olo ei tule helposti eikä heti. Pelaaja voi liikkua yllättävän monipuolisesti ja pitkään tuntematta kalman kalkkunan kylmää kouraa kehossaan. Pelin päätyttyä sekoilusta myös toipuu nopeasti.

Ok, mutta vain ok

Space Junkies on ihan ookoo mättöä, mutta arvostelupäivien aikana pelaajakannan vähyys aiheutti pelisessioiden hidasta käynnistymistä ja kuivakoita matseja samojen kolmen pelaajan kesken. Peli on silti itsessään yllättävän hauska ja jopa kauniskin. Suurempi budjetti näkyy viimeistellyssä kokonaisuudessa pelattavuuden, grafiikoiden ja äänten suhteen.

Jos Space Junkiesissa olisi enemmän sisältöä, enemmän pelitiloja ja enemmän pelaajia, olisi se suorastaan kiitettävän kivaa viihdettä. Näin pienellä sisällöllä se jää valitettavan ujoksi kokonaisuudeksi. Potentiaalia on silti rutkasti. Toivottavasti peli saa lisäsisältöä ja enemmän pelaajia tulevaisuudessa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Space Junkies
65 %
Edellinen artikkeliFitness Boxing -arvostelu (Nintendo Switch) – Aggressionpoistoa vai sen lisäämistä?
Seuraava artikkeliTerminator 6 -elokuvan avainhenkilöt esittelyssä – mukana T-1000-tyyppinen pahis
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.