Mainos
Kun amerikkalainen supersankari tuo olemuksensa EU-alueelle, kohtaa Italia, Lontoo ja Praha tutut Hollywood-leffoja koristaneet devastaationsa.

Spider-Man: Far from Home on järjestyksessään toinen Sonyn ja Marvelin yhteinen Hämähäkkimies-elokuva ja Spider-Man: Homecomingin jatko-osa. Sony kamppaili lisenssinsä kanssa pitkään, onnistumatta tekemään hyviä Spider-Man-leffoja, lukuisista yrityksistä huolimatta. Vasta kun Sony suostui antamaan Marvelille siimaa (lue: osan voittorahoista), onnistui brändin käyttö erinomaisesti. Ja kun Spider-Man pääsi lopulta vauhtiin näiden kahden leffan ja Avengers-elokuvissa piipahtamisen myötä, meni Sonylla ja Marvelilla sukset ristiin rahan takia. Onneksi riidat on nyt ainakin osittain sovittu, joten ehkäpä saamme vielä kolmannenkin osan tähän leffasarjaan.

Mainos

Eurotrippi kääntyy katastrofiksi

Elokuvan tarinassa Peter Parker (Tom Holland) lähtee luokkaretkelle Euroopan ihmeelliseen maailmanosaan. Matka alkaa leppoisasti Italiasta, joka on amerikkalaisteineille melkoinen erikoisuus. Italian Venetsian historialliset monumentit menevät kuitenkin heti kättelussä paskaksi, kun veden alata kuplii esiin valtava vesihirviö. Parkerin Petsku joutuu kääriytymään tuttuihin spandexeihinsa ja taistelemaan pahaa vastaan. Avukseen Hämis saa mystisen Mysteerion, joka vaikuttaa ensimmäiseltä toivonpilkahdukselta Avengers: Endgame -elokuvan karmeiden tapahtumien jälkeen.

Zendaya on MJ, eli Parkerin uusi hoito.

Uusi jakso Marvel-sarjassa

Spider-Man: Far from Home on ison rahan Marvel-viihdettä, ja ennen kaikkea kolmas Spider-Man 2 -leffa. Elokuva haikailee valtavasti Iron-Man-hahmon perään, jota muistetaan toitottaa tasaisin väliajoin. Miksi ihmeessä? Onhan kyseessä Spider-Man-leffa.

Spider-Man: Far from Home onkin jälleen uusi ”tv-sarjan jakso” MCU-sarjaan, joten kokonaisuuden näkemisestä on tämän parissa paljon hyötyä. Elokuvassa muistellaan Avengers: Endgamea, joka ohjailee leffan tarinaa. Jos Spider-Man: Far from Home -leffaa katsoisi kylmiltään, näkemättä Avengerseja, olisi katsoja auttamatta hukassa.

Elokuvan tarina on viihdyttävä. Leffa kantaa hienosti alusta loppuun pysähtelemättä turhaan. Tarina noudattaa puoliksi Marvel-mäiskeen kaavaa, puoliksi amerikkalaisen teinikomedian mm. Road Tripin ja Eurotripin kaavaa. Vain teiniseksi puuttuu – onhan kyseessä Disney-leffa.

Jacob Batalon on tämän American Pien Stiffler.

Kannattaako katsoa?

Spider-Man: Far from Home on hyvä Hämähäkkimies-leffa. Se ei aivan peittoa edellistä osaansa, mutta yltää helposti top 3 -kastiin kaikissa Hämis-leffoissa. Blu-ray:n ekstroista löytyy lyhyitä, mutta ihan viihdyttäviä ekstroja, jotka nautiskelee samalta istumalta leffan lopputekstikohtausten jälkeen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Spider-Man: Far from Home
Edellinen artikkeliNämä yksityiskohdat peleissä hämmästyttivät vuonna 2019
Seuraava artikkeliNoblechairs EPIC Gaming Chair -pelituolin arvostelu – Parempaa pelipallia pyllylle
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.