Spider-Manin siittäminen Marvelin kanssa samaan universumiin on tehnyt todella hyvää. Edellisten Hämähäkkimies-elokuvien puuduttuneisuudesta ei ole huolta, sillä Spider-Man: Homecoming tekee kaiken oikein.

Marvelin ja Sonyn yhteinen Spider-man-elokuva ei aloita kolmatta kertaa kaikkea alusta. Katsojien oletetaan jo tietävän Peter Parkerin (Tom Holland) tarina. Sen sijaan leffa alkaa tutusta kohtauksesta, joka nähtiin edellisessä Captain America -elokuvassa.

Muiltaosin uusin Hämis-leffa kertoo modernin Hämähäkkimies-puvun omaavasta teini-ikäisestä Peter Parkerista, joka taistelee älykästä Vulturea (Michael Keaton) vastaan. Vulturen moderni puku puolestaan selitetään hauskasti edellisten Marvel-elokuvien käänteiden myötä.

Tom Holland on ensimmäinen Spider-Man-näyttelijä, joka on oikeasti nuori. Mies on kuin tehty Hämiksen rooliin. Hollandin tanssitausta tekee miehestä aiempia Hämis-tähtiä notkeamman, elastisemman ja kyvykkäämmän, jonka vuoksi CGI-stuntteja vähennettiin ja Holland hoiti itse melkein kaikki loikat oikeasti.

SpiderMan: Homecoming toimii alusta loppuun väkevästi. Sen tarina ei turhia jarruttele, mutta toiminnan lisäksi elokuvassa on myös oikea juoni jota seurata. Michael Keaton Vulturen roolissa pitää huolen siitä, että leffassa on myös kiinnostavaa dialogia.

Suurimman kritiikkinsä Homecoming on saanut seksikkäästä äitihahmo May-tädistä ja tummahipiäisestä tyttöystävästä, joka korvaa punatukkaiset Spidey-tyttöystävät. Allekirjoittaneen mielestä vaihtelu on virkistävää, mutta moni fani itki elokuvan pilanneen oman lapsuutensa. Mielipiteitä on monia.

Tunti ekstroja

Spider-Man: Homecoming -Blu-ray sisältää tuttuun tapaan poistut kohtaukset, väkinäisen naurukelan sekä joukon viisiminuuttisia making of -koosteita. Koosteet ovat oikeasti kiinnostavia, sillä Hollandin panos etenkin stunteissa on merkittävä. Ekstroja on yhteensä noin tunnin verran, jotka menevät kivasti jälkkärinä.

Spider-Man: Homecoming on parasta Hämähäkkimies-viihdettä sitten ensimmäisen Spider-Man-elokuvan. Homecoming peittoaa jopa sen. Action-tykityksen lisäksi elokuvassa on dialogia ja juonta, sekä äärimmäisen lahjakas Michael Keaton.