Mainos
Hämähäkkimiehen tarinaa on kerrottu elokuvan keinoin lukuisia kertoja. Sam Raimi onnistui ensimmäisessä, mutta vasta Marvelin mukaan tulo Spider-Man: Homecoming -elokuvan myötä oli seuraava todellinen onnistuminen. Täysin puskista tullut Spider-Man: kohti hämähäkkiversumia -animaatio vetää kuitenkin kaikkein pitemmän korren.

Spider-Man: kohti hämähäkkiversumia -elokuvassa Hämähäkkimies yrittää estellä Kingpin-kriminaalin uusinta hanketta, ulottuvuuksien välistä konetta, jonka käynnistäminen olisi maailmalle kohtalokasta. Hämis kuitenkin epäonnistuu ja pestaa kuolinkorinoissaan sankaripuuhat vasta radioaktiivisen hämähäkin puremalle altistuneelle latinopojalle, Miles Moralesille. Ulottuvuuskone käynnistyy ja tuo haasteidensa mukana myös useammankin Hämissankarin Milesin tueksi.

Mainos

Ällistyttävän näköinen

Spider-Man: kohti hämähäkkiversumia on parhaimpia, ellei paras Spider-Man-elokuva. Sen tarina noudattelee alkuperäisten sarjakuvien kerrontaa ja estetiikkaa. Elokuva on helposti kaikkien aikojen viileimmän näköinen ja jokainen leffan freimi voisi olla sarjisruutu itsessään. Yksityiskohtia on kohtuuton määrä. Leffan voisi katsoa vaikka ruutu kerrallaan ja olla silti äimistynyt.

Ääniraitoja elokuvalla on alkuperäisen lisäksi suomeksi dubattu versio. Hämistarina sopii hyvin siis myös nuoremmille, vasta lukemaan opetteleville Hämis-faneille. Lasten leffa se ei kuitenkaan ole, joten 12 vuoden ikäraja on syytä pitää mielessä kun elokuvan näyttämistä suunnittelee perheen eka- tai tokaluokkalaiselle katsojalle.

Spider-Man: kohti hämähäkkiversumia on kokonaisuudessaan todella hyvin mietitty ja rakennettu Hämis-tarina.

Kannattaa ostaa!

Blu-ray:n lisämateriaalit ovat elokuvan estetiikan vuoksi poikkeuksellisen kiehtovaa katseltavaa. Extroja on onneksi vieläpä paljon. Jokaisessa tarkastellaan eri aspekteja ja käydään läpi leffan taiteellista poikkeavuutta.

Spider-Man: kohti hämähäkkiversumia on täysien arvosanojen arvoinen Hämähäkkimies-spektaakkeli, joka kannattaa ehdottomasti katsoa, olipa Spider-Man-fani tai ei. Leffaa ei syyttä palkittu Oscar-pystillä.

Mainos