Mainos

Valentine (Al Pacino) vapautuu 28 vuoden tuomiostaan vankilasta. Hänen entinen rikoskumppaninsa Doc (Christopher Walken) tulee noutamaan miehen, eikä herrojen ystävyys ole vuosikymmenien saatossa muuttunut miksikään. Val saa kuitenkin pian selville, että Doc on kiristetty tappamaan hänet vuorokauden kuluttua vapautumisesta, joten ystävykset päättävät koota vanhan jenginsä kasaan ja pistää koko rahalla ranttaliksi.

Autossa

Stand Up Guys on Lost ja Californication -näyttelijänäkin tunnetun Fisher Stevensin käsialaa. Budjettia Fisherille on annettu ainoastaan 1,5 milj. dollaria, jolla ei paljon mässäillä. Koska käsikirjoituskaan ei ole kovin kummoinen, on tuloksena melko pitkästyttävä keskusteluleffa, jossa on pari vauhdikasta kohtausta teollisuusalueella.

Mainos

Vaikka leffa onkin ajoittain puuduttavaa katseltavaa, on se silti suurinta osaa kotimaista elokuvaa parempaa viihdettä. Pacinon ja Walkenin kemiat toimivat ja hyvää seksihuumoriakin on saatu mukaan.

Kestoerektio

Stand Up Guys yrittää jäjitellä Tarantinomaisia pitkiä jaarittelukohtauksia, mutta Fisherin kyvyt eivät aivan yllä Tarantinon taikaan. Lopputuloksena onkin vain ihan ok saattohoitopätkä.

Bonusvalikoimasta löytyy poistettuja kohtauksia ja kurkistuksia kulisseihin. Myös Kalamiehen kommenttiraita löytyy, mutta sitä tuskin tulee kukaan koskaan kuuntelemaan.

Mainos