Mainos

Legendaarinen amerikkalais-avaruuslainen taistelulaiva käy taistoa ulkoavaruudessa pahoja romuluslaisia vastaan, kunnes maapallon asukit häviävät taistelun. Taistelun tiimellyksessä syntyy kuitenkin kapteenin esikoispoika James Kirk (Chris Pine), joka myöhemmin elämässään ajautuu kuin sattuman kautta seuraamaan isänsä jalanjälkiä amerikan ilma/avaruusvoimiin, maailman edistyneimpään avaruustutkimusalus U.S.S. Enterpriselle. Laivalla sattuu olemaan perämiehenä suippokorvainen, häkellyttävän tukkamuodin omaava vulkanuslainen Spock (Zachary Quinto), joka ei ajattele tunteella vaan pelkästään järjellä ja logiikalla. Kun avaruusmatkaa on taitettu tovi, saa Enterpisen matkaajat huomata että romuluslaiset ovat palanneet 25-vuoden jälkeen, ja kantavat suunnatonta kaunaa sekä ihmisille, mutta varsinkin Spockille, ja tämän rodulle.

 

Star Trek on miljoonabudjetin sci-fi-seikkailu, jonka visuaalisuudessa ei todellakaan ole säästelty. Kumma kyllä myös käsikirjoitukseen on panostettu, sillä mikään ihan valmiiksi sataan kertaan kerrottu tarina, Star Trek -leffa ei ole. Uusia oivalluksia ja nautinnollista ilotulitusta tarjoava leffa pitää tiiviisti otteessaan, vaikka ei Star Trekistä koskaan ennen olisi mitään kuullutkaan. Jos katsoja kuitenkin sattuu olemaan HC-Trekkeri, ja koti on sisustettu William Shatnerin julisteilla, on aika tämän leffan myötä unohtaa vanhat sukkahousupukutrekit ja vaihtaa Chris Pinen ja Zachary Quinton julisteet tilalle, sillä tämä Bad Robotin tekele tuo täydellisen positiivisen uudistuksen saagalle.

Mainos

 

Trekkereille ehdoton hankinta on sininen kotelo mustan DVD-kotelon sijaan, sillä Blu-ray versio on varustettu kahdella kiven kovalla kiekolla, joista ensimmäinen pitää sisällään leffan äärimmäisen tarkalla ja virheettömällä kuvalla, sekä Dolby True HD -ääniraidalla. Bonuksina ensimmäiseltä levyltä löytyy ohjaaja J.J. Abramsin ja neljän muun tyypin kommenttiraidat. Lisäksi tarjolla on BD-live ominaisuus, jolla voi lukea NASA:n tuoreimpia uutisia ja katsella vaikka päivän avaruuskuvaa (joka arvosteluhetkellä oli Marsissa oleva joki).

Kakkoskiekko on ladattu lukuisilla teräväpiirtolaatuisella klipillä mm. kulissien taakse kurkahduksilla, avaruusaluksien esittellyillä, asusteiden esittellyillä ja musiikin säveltämisestä kertovista videoista. Lisäksi tarjolla on jo perinteikkäiksi muodostuneet poistetut kohtaukset ja naurukela, trailereita unohtamatta.

 

Star Trek Blu-ray on kelpo paketti sci-fi -leffojen ystävälle, ja pakkohankinta Trekkereille.

Mainos