Star Wars Jedi: Survivorin blu-ray-version ostajatkin joutuvat laataamaan pelin verkosta

Mainos
Star Wars Jedi: Survivorin fyysiset kopiot vaativat pelin lataamisen verkosta, jotta pelaaminen on ylipäätään mahdollista.

Näin kertoo Star Wars Jedi: Survivor –subredditissä julkaistu viesti, jossa näkyy fyysisiä kopioita sekä pelin Xbox- että PlayStation-versioista.

‘Download Required’ for Physical Release? Source Mighty Ape NZ
by u/NightwingXII in FallenOrder

Mainos

Tämä ei ehkä ole yllättävää, kun otetaan huomioon, että pelin digitaalinen versio on kooltaan noin 150 gigatavua, mikä on paljon suurempi kuin tavalliset tai jopa kaksikerroksiset blu-ray-levyt.

Xbox Series S:n tiedostokoko on huomattavasti pienempi, vain 44 gigatavua, mikä tarkoittaa, että 100 gigatavua pelin tiedostosta vievät todennäköisesti 4K-tekstuurit, joita käytetään vain PS5-, Series X- ja PC-versioissa.

Se, mitä ei kuitenkaan tiedetä, on itse latauksen koko. Pelaajat järkyttyivät viime vuonna huomatessaan, että Call of Duty: Modern Warfare II sisälsi fyysisellä levyllä vain 72 megatavua dataa, minkä vuoksi koko peli piti ladata digitaalisesti.

Vaikka asiaa ei ole vielä vahvistettu, digitaalisen latauksen tarve saattaa tehdä Star Wars Jedi: Survivorista pelikelvottoman tulevaisuudessa, jos pääsy palvelimille suljetaan.

Kun kuluttajat siirtyvät yhä enemmän digitaalisiin latauksiin, peliteollisuuden säilyttämisestä keskustellaan yhä enemmän.

Ilman fyysistä offline-mediaa monet pelit ovat vaarassa kadota kokonaan tulevaisuudessa, jos keskeiset palvelut, kuten verkkoalustat, katoavat.

Toimittaja Brittany Vincent painotti VGC:n kolumnissa, että peliteollisuuden on lisättävä ponnistelujaan videopelien fyysisten kopioiden säilyttämiseksi, ennen kuin yhä useampi peli katoaa ajan myötä.

Mainos