Mainos

The Mob -niminen tanssiryhmä haluaa voittaa tanssikilpailun, jossa voittaja valitaan suosituimman YouTube-videon perusteella. The Mob -ryhmä tekee flashmob-esityksiä ympäri Miamia ja yllättää ihmiset mahtavilla koreografioillaan. Pätkät keräävät netissä satojatuhansia, jopa miljoonia hittejä, mutta ryhmän päämäärä tuntuu olevan oikeasti kateissa. Joukkoon lyöttäytyy uusi tanssinhimoinen tyttö, jonka isä on pahan megakorporaation johtaja. Tyttö pääsee nopeasti mafiatanssiryhmän kärkikastiin, mutta joutuu pian vaikean paikan eteen, sillä tanssiryhmä kotihoodit ovat menossa isipapan megalafkan romuttamaksi. Neito joutuu tekemään kaikkensa estääkseen perinneslummin jyräytymisen luksuskauppakeskusten alta.

Step Up 4: Miami Heat -nimelläkin kulkeva neljäs tanssielokuva tuntuu kiinnostavan Jenkeissä, sillä yksin Euroopassa moinen tuskin saisi näin montaa jatko-osaa. On jopa ihmeellistä että Suomessakin Step Up -sarjan leffat päätyvät teattereihin asti suoran DVD ja BD -julkaisun sijaan. Tämä neljäs Step Up sisältää täysin samat setit kun aikaisemmatkin, vain eri puitteissa ja eri muuvseilla. 3D on jälleen mukana tuomassa autenttisempaa tanssifiilistä.

Mainos

Biitsitanssi

Elokuva koostuu samoista aineksista kuin pornoleffatkin. Kuuma akti on höystetty köyhällä tarinalla, johon palataan hetkellisesti tanssiorgioiden välillä. Tanssissa ei ole valittamista ja 3D-tuotanto tukee mahtavia koreografioita ja puitteita hienosti. Tarina sen sijaan on järkyttävää paskaa typerine, itsestäänselvine kiemuroineen. Noh, tarina tässä ei olekaan se pääasia, vaan tanssi ja muu visuaalisuus. Siinä Step Up Revolution kyllä onnistuu vakuuttamaan.

Dokaus

Elokuvan päärooleissa nähdään huipputanssijoita mm. American Dance -ohjelman voittaja Kathryn McCormick. Tämä kylläkin tuo leffaan pahan ristiriidan, sillä päähahmot kamppailevat typeristä teiniongelmistaan, typerinä teineinä, vaikka oikeaa ikää on jo kolmenkympin tietämillä. Se näyttää taas kerran todella tyhmältä ja vie kaiken uskottavuuden. Leffan kaikki tanssijat ovat myös luonnottoman komeita ja kauniita, joka ei myöskään ole kovin realistista. Floridassa tallustellessa ei jokainen ihminen suinkaan ole oikeasti noin kaunis.

Kauniit ihmiset on pistetty leffassa myös kiemurtelemaan erittäin seksikkäästi, joka varhaisteinityttökohderyhmälle saattaa olla ylisuojelevien vanhempien mielestä aivan liikaa. Kannattaa siis olla tarkkana kun lapselle menee Steppuppia kotisoittimeen hankkimaan.

Lopputanssi

Dubstep-höysteinen tanssispektaakkeli on kaunista katsottavaa ja vaikuttava visuaalisesti, mutta tarinalle ei montaa kehun kirjainta voi myöntää. Kolmedeetelkkarin omistajat saavat tanssinautinnosta vähän enemmän. Tanssista ja dubstepista piittaamattomat skipatkoon leffan suosiolla.

Mainos