Mainos

Sumnerin pariskunta muuttaa sivistyneestä ja hektisestä Hollywoodista Mississipin maaseudulle, josta perheen rouva Amy (Kate Bosworth) on alunperin kotoisin. Hänen käsikirjoittajamiehensä David(James Marsden) ei ole mikään raksaäijä, joten perintötilaa palkataan korjaamaan neidon exä ja tämän koviskaverinsa. Aluksi kaikki näyttää ruusuiselta. Tila on kiva, talo on kiva ja miehetkin rakentavat iloisena kattoa. Iloisuuteen selviää syy – Amy pukeutuu kesän kuumassa varsin paljastavasti ja tietysti ilman rintsikoita.

Eräänän päivänä miehet eivät malta enää himojaan ja päättävät huijata isäntää, samalla aiheuttaen omien siementensä purkautumisen väkipakolla väärään paikkaan. Asia ei jää siihen ja pian Sumnerin pariskunta onkin mukana taistelussa, josta voi selvitä vain yhtä silmittömällä väkivalla, mikä heitä uhkaa.

Pariskunta
Onnellinen pariskunta uudella tontilla.

Mainos

Straw Dogs – Olkikoirat on uusintafilmatisointi vuoden 1971 samannimisestä klassikkoelokuvasta. Elokuvan tuottajan mukaan kyseessä on kuitenkin aivan eri elokuva, vaikka tarina onkin sama.

Straw Dogs on trilleri, jossa on oikeasti hyvä ja koukuttava tarina. Sen twistit ovat uskottavia ja näyttelijät uskomattoman hyviä. Ruotsalainen True Blood -tähti Alexander Skarsgård on varmasti elokuvan alussa jokaisen naisen unelmamies, mutta puolivälin koukun jälkeen naiset näkevät hänestä enää vain painajaisia. Skarsgård onnistuu näyttelemään roolinsa jopa liiankin hyvin.

Pahis
Skarsgård onnistuu vakuuttamaan näyttelemisellään.

Hyvää löytyy myös elokuvan ohjauksesta ja kuvauksesta. Elokuvan rauhallinen ote ja lähes täysi musiikittomuus tuo aivan erilaisen fiiliksen, mitä nykyaikaisissa kauhu- ja trillerielokuvissa on totuttu tuntemaan. Nyt ollaan iholla ja se vasta on karmivaa. Karmivuus pitää otteessaan aivan elokuvan loppumetreille saakka, jolloin käy omituinen lässähtäminen juuri ennen lopputekstejä.

Unelmatalo

DVD-ekstroista löytyy neljä napakkaa seitsenminuuttista making of -klippiä, jotka valottavat elokuvan taustaideaa, näyttelijöiden harjoittelua ja elokuvan miljöön rakentamista.

Straw Dogs on hyvä elokuva, mutta varoituksen sanana kerrottakoon, että naiset: katsotte tämän elokuvan sitten omalla vastuullanne. Teitä on varoitettu.

KE

Mainos