Mainos
Suomen televisiohistorian fyysisesti rankin reality saa toisen kauden, jossa 15 julkisuuden henkilöä osallistuu erikoisjoukkojen pääsykokeita vastaavalle koulutusleirille.

Ensimmäisellä kaudella huippusuosituksi nousseen Erikoisjoukot-ohjelman toinen kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa tiistaina 12. maaliskuuta.

Uudet tähdet suorittavat kurssilla fyysisesti ja henkisesti brutaaleja harjoitteita, joiden kaltaisia erikoisjoukkoihin pyrkivän on läpäistävä.

Mainos

Mukana ovat Ylex-toimittaja ja -juontaja Mika Parikka, poliitikko Susanna Koski, artisti Tuomas Kauhanen, somevaikuttaja Mandimai Sundberg, somepersoona Aleksi Hakanen, yrittäjä ja fitnessvaikuttaja Vertti Harjuniemi, radiojuontaja Mari Valosaari, artisti Papi Pike, artisti Petra Gargano, scoottaaja Helmeri Pirinen, liikunta-alan yrittäjä Oona Tolppanen, lääkäri ja ex-painonnostaja Anni Vuohijoki, ravintoloitsija Sami Garam, jääkiekkoilija Noora Räty sekä ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson.

Ohjelmassa kokelaita ei puhutella heidän omilla nimillään, vaan kouluttajat puhuttelevat heitä pelkin numeroin, jota kukin kokelas kantaa hihassaan.

Kurssin kouluttajat ovat jo ensimmäiseltä kaudelta tuttuja entisiä erikoisjoukko-operaattoreita, joilla on kokemusta sotilasoperaatioista mm. Irakissa, Afganistanissa ja Somaliassa. Pääkouluttajana toimii palomies Janne Lehtonen, rinnallaan kouluttajat Jan KnuttiRobin Hendry ja Matias Petäistö.

Hylätyllä Lohjan Kalkkitehtaalla järjestettävällä koulutusleirillä julkkiksilla ei ole erikoisoikeuksia eikä helpotuksia. Kokelaiden on mm. selvittävä ulos veden alle upotettavasta autosta, taisteltava nyrkein, laskeuduttava kallionseinämää, selvittävä taistelukoiran hyökkäyksestä sekä pudottauduttava helikopterista.

Ravinnon määrää vähennetään päivä päivältä, ja tehtävien välit täytetään raskailla fyysisillä harjoitteilla, jotka alkavat aamuvarhaisesta ja jatkuvat yöhön.

Lyhyet unet katkotaan lisäharjoituksilla – ainoana tavoitteena selvittää kokelaiden henkinen kantti sekä päättäväisyyden taso.

Ohjelmassa ei ole äänestyksiä tai pudotusseremonioita, vaan koulutuksen luonne on tulos tai ulos. Kun kokelaan jaksaminen loppuu, hän ilmoittaa luovuttavansa. Suurin osa kurssilaisista keskeyttää, ja loppuun selviävät vain vahvimmat ja päättäväisimmät.

Mainos