Mainos

Superman II jatkuu suoraan siitä mihin ykkösosa jäi. Clark (Christopher Reeve) ja Lois Lane (Margot Kidder) saavat juttukeikan Niagaran putouksilta ja majoittuvat hämäykseksi aviopariksi rakkauden hotelliin. Samalla Clark yrittää tehdä vaikutuksen Loisiin, sillä ihastus on merkittävä, mutta Loisia kiinnostaa vain maskuliininen Teräsmies.

Samaan aikaan avaruudessa tapahtuvan onnettomuuden myötä ykkösosan alussa vangitut pahikset pääsevät pakenemaan avaruudessa ja saapuvat lähimmälle planeetalle tekemään tuhojaan. Kolme kryptonilaista pahilaista omaavat samat supervoimat kuin Teris, joten ongelmavyyhti on valmis.

Pahis
Pahisten johtajan tuima ilme kertoo miehen mielessä vilisevän ajatuksen: "muistinkohan vetää wc-pöntön, vai en?"

Mainos

Superman II on oivaa viihdettä yli 5-vuotiaille lapsille ja alle 20-vuotiaille nuorille. Se tempailee imukkaasti mukaansa, sillä tarina on puhtaasti perhe-elokuvan tasoa. Superman on sankari ja hänen puuhailujaan on ilo katsella. Tarinan sujuvuus on muutenkin yllättävän kovaa tasoa, joten aivot narikkaan ja supervaihde päälle.

Lois
80-luvun Emma Stone? Aikonaan näinkin kurttuinen eukko oli viehko neito. Rööki kruunaa prinsessan.

Superman II -elokuvaa vaivaa sama ongelma mitä edellisesskäkin elokuvassa: hidastempoisuus. Nykypäivän leffoihin tottuneella katsojalla ehtii tulemaan varsinkin ensimmäisen puolen tunnin aikana uni, sillä samat asiat pystyisi kertomaan kymmenessä minuutissa. Alun jälkeen alkaa kuitenkin vatvominen vähentyä ja itse tarina pääsee kunnolla vauhtiin.

Teräsmies
Charmikas Teräsmies hurmaa viitallaan ja punaisilla kalsareillaan kaikki chicksit – Lois Lanen lämmittäminen on kuitenkin hankalampaa.

BD-kiekon kuvanlaatu yllättää jälleen. 1980 valmisutunut elokuva ei ole optisesti huippuluokkaa, mutta yksityiskohtia on silti ihan kivasti. Kasariefektit näyttävät tosin naurettavilta, varsinkin kun kovimmat tehosteet on piirrety! Jos näistä pääsee yli, on Superman II ihan kelvollista viihdettä.

KE

Mainos