Mainos

Teräsmies palaa jälleen taistelutantereelle. Tällä kertaa hän saa vastaansa Lex Luthorin (Gene Hackman) valmistaman Nuclear Manin (Mark Pillow). Nuclear Man omaa samat kyvyt kuin Teräsmies, mutta olio saa energiansa auringosta. Räjähdyksiä sattuu siis joka puolella Metropolista.

Samaan aikaan Daily Planetin omistaja vaihtuu ja kansan rakastama uutislehti on muuttumassa kohu-juorulehdeksi, sillä kohulehtien myynti on huomattavasti normaalia uutislehteä korkeampaa. Lois Lane (Margot Kidder) tekee kaikkensa, jotta moinen vääryys ei pääsisi tapahtumaan.

Lex ja Teris
Lex Luthor kehuskelee päin Teräsmiehen naamaa, tappavansa sankarin uudella täsmäaseella…

Mainos

Neljäs Teräsmies-elokuva jatkaa aikaisempien viitoittamaa tietä ja tekee kaiken entistäkin kasarimmin. Vaatteet ovat jättikokoisia kolmioita olkatoppauksineen ja foliopintoineen. Tukat ovat säkkärällä ja käkkärällä kaikilla muilla paitsi Terskalla, jolla on sama vanha 1960-luvun edustuslookki.

Pahis
Täsmäase on aurinkoenergiamies, joka muistuttaa erehdyttävän paljon Eternian valtiasta He-Mania.

Leffan efektit ovat järkyttävän rumia. Huono keyaus paljastaa lentokohtauksissa taustakankaan luomat ääriviivat ja kaikki chromatut objektit ovat täysin eri värisiä, mitä elävä tausta. Sähköefektit ovat piirrettyjä, mikä on tosin ihan kunnoitettava suoritus aikansa vfx-artisteilta.

Neljäs Teräsmies-elokuva oli viimeinen supersankarileffa, jossa päätähti Christopher Reeve ehti esiintyä ennen kohtalokasta hevosonnettomuutta vuonna 1995, jonka johdosta entinen Teräsmies halvaantui kaulasta alaspäin. Reeve kuoli lokakuussa 2004 sydämen vajaatoimintaan vaivuttuaan koomaan edellisenä päivänä.

Slutty
Daily Planetin uusi omistaja on ihastunut Clark Kentin vässykkään tyyliin.

BD:n kuva on leffasaagan parasta tasoa, vaikka efektit hirveältä näyttävätkin. Bonuksia on taas ihan kivasti ja tunnin mittainen vintagedokkari Teräsmiehen 50 v. juhlallisuudesta on hauskaa katsottavaa.

KE

Mainos