Mainos

Kaukaisessa Galaksissa horjuu valta ja vakaus. Johtava Jor-El (Marlon Brando) lähettää ainoan poikansa Kal-Elin turvaan maapallolle, jossa hänet löytää pellolta vanha kiltti pariskunta. He nimeävät vauvan Clarkiksi (Jeff East), kasvattavat tämän omana poikanaan.

Kun aika koittaa, päättää Clark (Christopher Reeve) ottaa elämässään uuden askeleen ja muuttaa suureen kaupunkiin. Hän on jo omaksunut joukon käsittämättömiä supervoimia, jotka hänen ruumiinsa pitää sisällään, mutta päättää pitää ne piilossa kaikelta kansalta. Niinpä Clark tekeytyy journalistiksi ja pääsee töihin suureen Daily Planet -lehteen, jossa hän ihastuu "viehättävään" Lois Laneen (Margot Kidder). Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista, sillä ilkeä Lex Luthor (Gene Hackman) suunnittelee maailmanvalloituspuuhiaan.

Kal-El
Teräsmiehen iskä Kal-El hohtavassa foliopuvussaa Kryptonilla vuonna 1978.

Mainos

Superman – Teräsmies on vuonna 1978 valmistunut, budjetiltaan 55 miljoonan dollarin elokuva. Se oli aikoinaan varsin edistyksellinen huikeine efekteineen, jotka nyt on uudelleenmasteroitu BD-versiota varten. Efektejä ja kuvavirheitä ei ole puhdistettu tai paranneltu, mutta kuvanlaatu on parasta koskaan. Tämä toki juuri aiheuttaa sen, että kaikki kökkö näkyy noloina yksityiskohtina.

Teräsmies
Teräsmies hurmaa naiset kevyesti hinttarimaisella otsakoukerollaan – naiselliset piirteet viehättävät naisia.

Superman on 70-luvun tyyliin leikattu helvetin hidastempoiseksi. Sen kestää käynnistyä tunnin, ja vasta sitten päästään itse asiaan. Jos elokuva olisi tehty tänä päivänä, samat asiat olisi kerrottu vartissa. Leffan loppupuolisko etenee yhtä hitaasti, vaikka siinä tapahtuukin kolme kertaa enemmän asioita.

Räjähdys

Blu-ray:n bonuksista löytyy melkein tunnin mittainen "näin tehtiin" -kooste, joka on varsin mielenkiintoinen, sillä 70-luvulla ei efekteissä paljon oikaistu CGI:n ja greenscreenien avulla. Räjähdykset olivat aitoja, ja ne näyttävät itse leffassakin paremmalta. Levyltä löytyy lisäksi perinteiset kommenttiraidat ja väsyneitä trailereita.

KE

Mainos