Mainos

Jahdatun agentin perhe kaapataan, jolloin mies ryhtyy takaa-ajoon pahoja vastaan Istanbulin ahtailla kaduilla ja korkeilla katoilla.

Vuonna 2008 valmistunut Taken jatkuu suoraan ykkösen tapahtumien jälkeen Los Angelesissa, jossa CIA:n agenttimies Bryan Mills (Liam Neeson) yrittää luoda parempaa suhdetta eroperheeseensä. Kun ex-vaimon (Famke Janssen) nykyinen mies lemppaa eukon, päättää Bryan auttaa sekä ex-emäntää, että tytärtään tarjoamalla heille lomamahdollisuuden Istanbulissa. Byan menee Istikseen edellä hoitelemaan turvakeikkaa ja kolmen päivän kuluttua ex-rouva ja tytär (Maggie Grace) sapuvat perässä. Bryanin aikaisemmasta selkkausesta johtuen suivaantunut albaanipahisperhe hautoo kuitenkin kostoa ja päättää kaapata Istanbulissa sekä agentin, että tämän perheen. Kim-tytär joutuu nyt puolestaan pelastamaan isukin köysistä ja auttamaan äitinsä vapaaksi albaanirosmojen kynsistä.

Ikkuna

Taken 2 on jännittävä ja mukaansatempaava toimintaseikkailu, jonka puitteet on istutettu Bourne-leffojen tavoin Euroopan nurkille. Turkkilainen miljöö muistuttaa hienoisesti Venäjän ankeutta ja tuo samalla oman karun kontrastinsa leffan tyyliin.

Mainos

Nyrkit heiluvat ja autoja romutetaan kiitettävän paljon, mutta rahaa on siinä puuhassa säästetty hajottamalla 1980-luvun kotteroita. Niitähän on toki turkkilainen autokanta on pullollaan, mutta tämä ei kuitenkaan ole lainkaan niin näyttävää kuin amerikkalaisen, modernin autokannan devastointi.

Kolossa

Taken kakkosen juoni toimii kiitettävän hyvin. Se on yksinkertainen ja todella ennalta-arvattava, mutta se pitää mielenkiinnon yllä ja kantaa laimeaan loppuun saakka. Hyvän toimintaviihteen ystävälle Taken 2 on loistava valinta.

Liam

Bonusarkusta löytyy vajaa kymmenminuuttinen making of, naurukela ja poistettuja kohtauksia. Ei mitään metkaa, mutta making of on tavallisesta poikkeava ja näyttää oikeasti enemmän kulissien takaista toimintaa kuin näyttelijöiden pönötyshaastatteluja.

Mainos