Mainos

Joukko herrasmiehiä ryöstelee nerokkaasti pankkeja ja muita valtion laitoksia. Miehet elävät herroina Los Angelesin kuumissa öissä, ja päättävät lopettaa rötöstelypuuhat. Vankilasta vapautuva Ghost (T.I.) saa kuitenkin jengin ylipuhuttua vielä yhdelle isolle unelmakeikalle, josta tarjolla on mehevät 25 miljoonaa dollaria.

LAPD:n etsivä Jack Welles (Matt Dillon) on päässyt sattuman kautta kuitenkin miesten jäljille ja seuraa johtolankoja, jotka saattavat koitua herrasmiesrikollisten kohtaloksi.

Kopteri ja pojat

Mainos

Takers on yhdistemä Ocans Eleven ja S.W.A.T. -elokuvia. Alussa seurataan nerokasta pankkiryöstelyä ja sen jälkeen hypätään poliisin matkaan purkamaan johtolankoja. Kyseessä on siis varsin mieheinen, ja miesten mieleen varsin mielenkiintoinen toimintatrilleri, jonka päähahmot kantavat perinteisiä Hollywood-action-nimiä Jack ja John.

Leffaa tähdittää joukko kovn luokan julkimoita mm. Matt Dillon, Paul Walker, Idris Elba, Jay Hernadez, Michael Ealy, T.I. Harris, Chris Brown ja Hayden Christensen. Nimet ovat kovia tähtisaralla, mutta mitään Oscar-luokan näyttelijäsuorituksia leffassa ei nähdä. Ilmeet ovat kovia, eikä hymyä tai itkua paljon irtoa. Mutta eipä tälläisessä toimintaleffassa sellaisia kaivatakaan.

Avatarista tuttu Zoe Saldana kuuluu myös tähtikaartiin.
Avatarista tuttu Zoe Saldana kuuluu myös tähtikaartiin.

Juoni on ihan ok. Se tempaisee heti mukaansa ja onnistuu pitämään mielenkiinnon loppuun asti. Juonen kulku on kuitenkin erittäin ennalta-arvattava, joten kokeneelle toimintaleffojen faneille ei mitään uutta ole tarjolla. Leffassa ei ole käytetty mittavia määriä CGI-animaatioita, vaan tehosteet on tuotettu perinteisellä "räjäytetään kaikki oikeiasti" -tyylillä. Ja se toimii!

Ammuskelu sisätiloissa on ok.

DVD-versio leffasta on kohtuu köyhä paketti. Itse leffan lisäksi bonusaineistona tarjoillaan ainoastaan kommenttiraita ja T.I.:n trailertyyppinen musavideo.

Toimintaviihteen ystävälle Takers on hyvä vuokraleffa, mutta uudelleenkatseluarvo on minimaalinen.

KE

Mainos