Mainos
Nelonen esittää tänään 30.8.2022 klo 21.00 alkaen vuonna 2012 valmistuneen James Bond -agenttiseikkailun nimeltä 007 Skyfall.

Kaikkien aikojen menestyneimmässä Bond-seikkailussa 007:n lojaalius joutuu koetukselle, kun MI6-tiedustelupalvelun johtajan M:n (Judi Dench) menneisyydestä nousee esiin salaperäinen uhka. Terrorihyökkays M16-päämajaa kohtaan käynnistää tehtävän, jonka Bond aloittaa jäljittämällä kyberterroristi Silvaa (Javier Bardem).

Palkitun Sam Mendesin (American Beauty, Road to Perdition) ohjaama Skyfall on maineikkaan elokuvasarjan 23. osa ja Daniel Craigin kolmas kerta Bondin roolissa.

Mainos

Megatähti Adelen esittämä Skyfall-kappale poiki laulajalle elokuvasta Oscarin.

Hauska yksityiskohta, joka ei tulisi heti mieleen liittyy elokuvan puvustukseen. James Bondin Tom Fordin puvusta nimittäin räätälöitiin 85 versiota avausjaksoa varten.

Kolmekymmentä tehtiin Daniel Craigille ja kolmekymmentä hänen kaksoisolennolleen ja stunttikaksoiselleen.

Jokainen versio puvusta tehtiin erityisesti tiettyä avausjakson kohtausta varten. Esimerkiksi kun Craig ajoi moottoripyörällä, pukuun laitettiin pidemmät hihat, jotta puku ei nousisi hänen kyynärvarsiensa yli.

– Jokaisessa puvussa oli kolme sovitusta, kuten oikeassa perinteisessä Saville Row -puvussa. Se oli erittäin korkeatasoista räätälöintiä. Ensimmäinen puku oli mohairia, hyvin kevyttä villasilkkiä. Smokki on villasilkkiä. Ne kaikki olivat tehty kauniista kankaasta. Hän hyppäsi ja tappeli, ja sitten hän nousi seisomaan, ja puku oli täydellinen, pukusuunnittelija Jany Temime paljasti.

Myös Craigin solmion piti olla painotettu takaa-ajon moottoripyöräosuutta varten. Paino esti solmiota lentämästä ympäriinsä, kun hän ajoi kovaa vauhtia.

Mainos