Edward Norton, Tommy Nelson, Seamus Davey-Fitzpatrick, Lucas Hedges, Gabriel Rush, Charlie Kilgore ja Andreas Sheikh Moonrise Kingdom -elokuvassa vuonna 2012.
Mainos
Yle Teema Fem esittä tänään 4.8.2022 klo 23.45 alkaen loistavat arvosanat saaneen, vuonna 2012 valmistuneen Moonrise Kingdom -elokuvan.

1960-luvun New Englandin rannikolle sijoittuvassa ilkikurisessa komediassa kaksi lasta rakastuu ja karkaa luonnon helmaan. Suuren myrskyn lähestyessä heitä etsivät kohta lähes koko kaupunki partiolaisista poliiseihin.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Wes Anderson vuokrasi kuvausten ajaksi itselleen, leikkaaja Andrew Weisblumille ja kuvaaja Robert D. Yeomanille vanhan kartanon Newportista, Rhode Islandista, jossa heillä oli huone elokuvan leikkaamista varten.

Mainos

Näyttelijöiden oli sovittu majoittuvan läheiseen hotelliin nimeltä The Vanderbilt Grace, mutta lopulta myös osa näyttelijöistä päätti majoittua kartanoon, kuten Edward Norton ja Jason Schwartzman.

Bill Murray vitsaili myöhemmin, että teoriana oli, että kaikki olisivat lähellä, jotta he kaikki voisivat työskennellä ”jumalattomia taide-elokuvamaisia aikoja” keskenään.

Mainos