Mainos

Tappava poliisikaksikko on täällä taas, eteläafrikkalaisten kusipäiden kiusankappaleina.

Poliisikaksikko Riggs (Mel Gibson) ja Murtaugh (Danny Glover) kadottavat takaa-ajossa nokkelan rosvomiehen, mutta löytävät hylätystä pakoautosta takaluukullisen kultaa. Kulta johdattaa miehet Etelä-Afrikan konsulaatin luokse, jolla on varsin likaiset jauhot pusseissaan. Riggs ja Murtaugh eivät kuitenkaan voi tehdä rosvoille mitään diplomaattisen koskemattomuuden takia. Pakkaa sekoittaa vielä todistajansuojelukeikka, jonka hermojaraastava todistaja (Joe Pesci) roikkuu kyttäkaksikon lahkeissa kuin takiainen.

Tappava Ase 2 jatkaa suoraan siitä mihin ykkösosa jäi. Murtaughin kämppä on remontissa ja parivaljakko on kuin ylimmät ystävykset. Riggs häröilee koko ajan limiteillä ja Murtaugh koittaa pelastaa molempien maineen. Komedia on hulvatonta äijähuumoria ja toimintaa on riittävästi.

Vaikka Tappavat Aseet ovat pääsääntöisesti todella viihdyttäviä ja vauhdikkaita äksönpläjäyksiä, on tämä kakkososa leffasarjan tylsin. Vaikka elokuvassa tapahtuukin lähes koko ajan, onnistui allekirjoittanut jotenkin pitäkästymään paikoitellen. Lieneekö syy sitten siinä että leffa on nähty jo ainakin 30 kertaa… tiedä häntä. Ehkäpä syy on hitaassa temmossa ja paikoitellen varsin kökössä leikkauksessa.

Mainos

Näyttelijäntyöstä sanottakoon että Gibson suorittaa erittäin hyvän roolin, joka onnistuu vakuuttamaan joka eleellään. Glover ja Pesci esiintyvät myös uskottavasti, mutta Gibsonin hahmon moniulotteisuus on omalla tasollaan, kiharasta mulletista puhumattakaan.

Nyt ensimmäistä kertaa Blu-ray:na julkaistavat Tappavat Aseet ovat mitä parasta viihdettä kokonaisuutena. Kakkososan kuvaukset on suoritettu vuonna 1989, jolloin filmioptiikat eivät olleet vielä tämän päivän tasolla, joka on havaittavissa BD-levyllä hieman softina kuvana. Muuten yksityiskohtia on paljon ja kuva on erittäin hyvää. Äänipuolella on sama juttu. Ääni on hieman tunkkaisen kuuloista, mutta toimii.

Bonusmateriaaleista löytyy DVD-laatuiset poistetut kohtaukset, kommenttiraita, stunt- ja toimintakooste sekä traileri.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Tappava ase 2
Ekstrat
Edellinen artikkeliSalt (Blu-ray)
Seuraava artikkeliTappava Ase 3 (Blu-ray)
Kristian Eloluoto
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
tappava-ase-2-blu-rayTappava poliisikaksikko on täällä taas, eteläafrikkalaisten kusipäiden kiusankappaleina. Poliisikaksikko Riggs (Mel Gibson) ja Murtaugh (Danny Glover) kadottavat takaa-ajossa nokkelan rosvomiehen, mutta löytävät hylätystä pakoautosta takaluukullisen kultaa. Kulta johdattaa miehet Etelä-Afrikan konsulaatin luokse, jolla on varsin likaiset jauhot pusseissaan. Riggs ja Murtaugh eivät kuitenkaan voi tehdä...