Mainos

Kolmas Tappava Ase vie Riggsin (Mel Gibson) ja Murtaughin (Danny Glover) huumediilereiden ja laittomien aseiden maailmaan, sillä joku kähveltää poliisin takavarikosta aseita ja myy niitä eteenpäin rikollisille.

Keissin ratkaisua hidastaa liittovaltion poliisi joka työntää oman agenttinsa Lornan (Rene Russo) LAPD:n jalkoihin selvittämään rikosketjun perin pohjin. Riggs yrittää jälleen hoitaa hommansa omalla tavallaan ja tästäkös aiheutuu haittaa niin rikollisille kuin Los Angelesin poliisivoimillekin.

Tappava Ase 3 on jo selkeästi edeltäjäänsä viihdyttävämpi ja hauskempi. Äijäläppää on ripoteltu jokaiseen suvantokohtaan ja toimintaa on tarjolla riittämiin.

Äksönpuoli ei ole tällä kertaa aivan päätöntä, vaan myös jännityselementtejä on saatu ripoteltua toiminnan sekaan. Naiskatsojia hemmotellaan myös paremmin toteutetun romantiikan avulla.

Mainos

Mel Gibsonin roolityö epävakaana poliisina on jälleen hienosti näyteltyä, mutta tällä kertaa myös Danny Glover saa pisteet. Miehen eläytyminen rooliinsa sujuu hienommin kuin aiemmin, eikä miehen näyttelemisestä ole mitään pahaa sanottavaa.

Ensi kertaa Blu-ray -formaatissa julkaistu Tappava Ase 3 edustaa parhaimpia 1990-luvun alun BD-käännöksiä, sillä leffan kuvanlaatu on aikakauteen nähden äärimmäisen terävää. Yksityiskohtia voi bongailla lähes joka kuvasta, eikä äänenlaadustakaan voi alkaa itkemään. Se lyö mennen tullen kakkososan audiomaailman, joka on onnistuttu miksaamaan stereosta 5.1 -tasoiseksi erittäin uskottavasti.

Bonuspuolelta löytyy aiemmin julkaistusta DVD-versiosta tutut extrat, joissa käydään läpi leffan tekoa perinteisin tavoin. Toki levyltä löytyy myös leffasta julkaistut trailerit.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Tappava ase 3
Ekstrat
Edellinen artikkeliTappava Ase 2 (Blu-ray)
Seuraava artikkeliTappava Ase 4 (Blu-ray)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
tappava-ase-3-blu-rayKolmas Tappava Ase vie Riggsin (Mel Gibson) ja Murtaughin (Danny Glover) huumediilereiden ja laittomien aseiden maailmaan, sillä joku kähveltää poliisin takavarikosta aseita ja myy niitä eteenpäin rikollisille. Keissin ratkaisua hidastaa liittovaltion poliisi joka työntää oman agenttinsa Lornan (Rene Russo) LAPD:n jalkoihin selvittämään rikosketjun perin pohjin....