Mainos

Neljäs Tappava Ase jatkaa poliisiherrojen Riggsin (Mel Gibson) ja Murtauhgin (Danny Glover) tarinaa kolmosen jalan jäljissä. Alkumellakan yhteydessä Riggs saa kuulla olevansa pian isä ja Murtaugh kuulee olevansa samaan aikaan isoisä.

Miehet onnistuvat taas aihuttamaan Los Angelesin kaupungille massiivista tuhoa, joita vakuutusyhtiö ei suostu enää korvaamaan. Tämän vuoksi herrat ylennetään ylikonstaapeleista suoraan ylikomisarioksi, sillä kaikki komisarion paikat ovat varattuja. Miehet yritetään siis pitää loitolla rikollisista kaikin keinoin. Tämä ei toki onnistu, sillä kiinalainen mafia on Murtaughin perheen kimpussa ja tästäkös alkaa hirvittävä soppa väärennetyn rahan ja ninjojen maailmassa.

”Tappava Ase 4 on ehdottomasti sarjan paras leffa kaikessa rikkaudessaan”

Tappava Ase 4 on ehdottomasti sarjan paras leffa kaikessa rikkaudessaan. Tarjolla on taasen niin huumoria, romantiikkaa, juonikoukeroita kuin näyttävintä toimintaa koko sarjassa. Jälleen kerran taloja ja autoja pistetään paskaksi isolla rahalla ja katsoja voi vaan ihmetellä että miten tämäkin törmäys muka oikeasti voisi aiheuttaa räjähdyksen… Tappavassa Aseessa voi!

 

Mainos

Näyttelijät ovat edelleen tasavahvoja, mutta jo selkeästi edellistä leffaa ikääntyneempiä. Tätä tukee käsikirjoituskin ja miehet toistelevat jatkuvasti olevansa jo ”liian vanhoja tähän kakkaan”. Ikä ei kuitenkaan näy muutakuin rypyissä, sillä meininki on yhtä villiä kuin kaikissa aiemmissakin osissa. Debyyttinsä elokuvissa tekevät myös Chris Rock ja Jet Li, jotka saivat jalan elokuvamaailman oven väliin juuri tämän leffan kautta.

 

Blu-ray -versiolla ääni ja kuva ovat äärimmäisen tarkkaa ja virheetöntä, joka takaa yhtä hienon leffaelämyksen kuin alkuperäisesti elokuvateatterissakin (olettaen tietysti, että leffaa katsotaan oikeanlaisella laitteistolla.). BD:n bonareista löytyy muutama meikingoffi ja deletoitu kohtaus, mutta mitään BD-Live kikkailuja ei kiekolta löydy.

Tappava Ase 4 on sarjan paras ja jokaisen Lethal Weapon -sarjan fanin pakkohankinta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Tappava ase 4
Ekstrat
Edellinen artikkeliTappava Ase 3 (Blu-ray)
Seuraava artikkeliShelter (Blu-ray)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
tappava-ase-4-blu-rayNeljäs Tappava Ase jatkaa poliisiherrojen Riggsin (Mel Gibson) ja Murtauhgin (Danny Glover) tarinaa kolmosen jalan jäljissä. Alkumellakan yhteydessä Riggs saa kuulla olevansa pian isä ja Murtaugh kuulee olevansa samaan aikaan isoisä. Miehet onnistuvat taas aihuttamaan Los Angelesin kaupungille massiivista tuhoa, joita vakuutusyhtiö ei suostu enää...