Mainos
Kuuluisa Broadway-näyttelijä Gary Johnston (Trey Parker) rekrytään salaiseen poliisiorganisaatioon, joka taistelee terrorismia vastaan hyvinvointivaltioiden puolella. Kun Pohjois-Korean Kim Jong Il (Trey Parker) päättää uhata Amerikkaa ydinohjussateella haluaa poliisiorganisaatio hyödyntää Garyn näyttelijänkykyjä.
 
limossa
 
Team America – World Police on South Park -tv-sarjan tekijöiden Trey Parkerin ja Matt Stonen parodia amerikkalaisesta maailmanpoliisihullutuksesta ja maailmankuninkuuspäsmäröinnistä. Visuaalisesti elokuva lainaa kaiken 1960-luvun kulttisarja Myrskylinnuilta, jota se parodioi myös toiminnassaan ja hahmojen liikuttelussa.
 
terroristi
 
Team America julkaistiin yhdeksän vuotta sitten, jolloin se sai välittömästi megasuosion South Park -sarjan siivellä. Suurin osa yleisöstä ymmärsi sen läpät ja kesti karun kielenkäytön. Kukkahattutädit ja -sedät kuitenkin suivaantuivat ja täten elokuva sai vanhemmilta kriitikoiltakin varsin mustaa tylytystä.
 
Allekirjoittanut on kuitenkin tämän huumorin suuri ystävä, joten ei voi kuin antaa hyvät tähdet ja nauttia siitä, miten paljon vaivaa, ja miten hyvin ovat Parker ja Stone saaneet kaiken rakennettua. Elokuva toimii joka osa-alueellaan ja hassut musikaalit piristävät sitä entisestään. Team American sanoma ei ole muuttunut vuosien saatossa miksikään, ja huumori on tervetullut muistutus menneisyydestä.
 
Erityispropsit siitä, että animointi on jätetty elokuvassa minimaaliseksi ja suurin osa asioista on toteutettu oikeilla elementeillä, oikeasti kuvaten pienoismalleja. Rahaa tähän kaikkeen on poltettu peräti 30 milj. dollaria.
 
Hummeri
 
Bonuslaatikko on tyhjä, joka on suuri miinus. Tämän tyyppisen leffan making of olisi ollut erittäin toivottu lisuke.
 
Team America – World Police toimii yhdeksän vuoden jälkeen edelleen kuin tauti.
Mainos