Mainos

Terminator-klassikon BD-painos sisältää sarjakuvakannet, maksimikuvan, kolme versiota elokuvasta ja loputtomasti lisukkeita.

Vuonna 2029 Skynet-tietojärjestelmä lähetti T-800-tuhonkoneen (Arnold Schwarzenegger) menneisyyteen, vuoteen 1984 teurastamaan ihmiskunnan vastarintaliikkeen johtajan, John Connorin (Edward Furlong) äidin (Linda Hamilton). Tehtävä epäonnistui. Nyt Skynet kokeilee onneaan uudelleen ja lähettää nestemäisestä metallista tehdyn prototyyppituhonkoneen, T-1000-mallin (Robert Patrick) vuoteen 1994, jolloin John Connor on 10-vuotias poika. John kuitenkin ennakoi tilanteen ja lähettää itse tulevaisuudessa kaappaamansa T-800-terminaattorin myös samaan aikaan, suojelemaan nuorta itseään. Alkaa tuhonkoneiden välinen taistelu, jonka tiimoilla varautunut Sarah joutuu kamppailemaan traumaattista menneisyyttään vastaan, samalla kun huomaa isättömän poikansa kiintyvän tätä suojelevaan tuhonkoneeseen. Sen ohessa pitäisi estää karu tulevaisuus tuhoamalla kaikki todisteet tuhonkoneista ja yrittää säilyä hengissä vaarallisen T-1000:n peltipihdeistä.

terminator2-arvostelu-rekka

Mainos

Terminator 2 oli ilmestyessään, vuonna 1991 maailman kallein elokuva, lähes sadanmiljoonan dollarin budjetilla. T2 piti ennätyssä hallussaan kunnes samaisen ohjaajan, James Cameronin toinen hittielokuva Titanic ylitti rajat.

Elokuva nousi heti maailman suosituimmaksi leffaksi, ja nousi historiaan saaden kulttimaineen yhtenä parhaista toimintaelokuvista koskaan – eikä turhaan, sillä yhdistelläänhän leffassa tiukkaa toimintaa, edelleen hyvännäköisiä tehosteita, hyvää draamaa ja piinaavaa jännitystä.

terminator2-arvostelu-minigun

Elokuva jätti jälkensä myös näyttelijöihin, sillä Arnold leimattiin tämän myötä aina terminaattoriksi. Hän joutuu edelleen hokemaan ihmisten pyynnöstä I’ll be back -lainia kaikissa tilaisuuksissa. Samoin Robert Patrickia ei nähty vuosiin muissa elokuvissa ja edelleen hänet muistetaan vain metallimiehenä. Myös Edward Furlong esiintyi T2:n jälkeen vain muutamassa elokuvassa, mutta Terminator-leima ei ole poistunut vieläkään. Myös miehen huumeongelmat ovat pitäneet miehen näyttelijänuran kurissa.

terminator2-arvostelu-t-1000

Terminator 2 on edelleen, näin 21 vuotta myöhemmin allekirjoittaneen mielestä paras toimintaleffa joka on koskaan tehty. Tähän toki vaikuttaa leffan parissa kasvettu lapsuus, mutta niin se vain on, että käsittämättömän hyvin tehty Terminator 2 kestää aikaa todella hyvin.

terminator2-arvostelu-makingof

Nyt julkaistu Limited Edition pitää sisällään kolme versiota itse leffasta. Pisin kestää yli 2,5 tuntia, kun alkuperäisteos vain 2 h 11 min. Bonusmateriaalia saa kahlata levyltä loputtomiin, mutta jos nekin loppuvat kesken, jatkuu loputon extrasäiliö vielä netissä, Skynetin palvelimella, jonne BD-kiekolta on pääsy.

Limited edition on THX-masteroitu ja tukee ainutlaatuista hytkyvän penkin ominaisuutta, joita ei Suomessa tiettävästi edes myydä.

Mikäli Terminator 2 -leffaa ei vielä omista teräväpiirtoisena, kannattaa se ehdottomasti hankkia sarjakuvakantisena Limited Editionina!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Terminator 2 – Tuomion päivä -elokuva
Ekstrat
Edellinen artikkeliJohn Carter (Blu-ray)
Seuraava artikkeliChronicle (TKL)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
terminator-2-tuomion-paiva-limited-edition-blu-rayKokoelma on täydellinen. Jopa kolme versiota leffasta ja loppumattoman tuntuiset ekstrat toteuttavat vaativammankin Terska-fanin toiveet.