Mainos
Voiko vanhaa tositapahtumiin perustuvaa kauhutarinaa lämmitellä loppumattomasti uudelleen? Ilmeisesti voi.

Elokuvan tarinassa joukko nuoria on matkalla Dallasiin katsomaan hittibändiä, kunnes he törmäävät hoipertelevaan neitoon. Neito on kohtuullisen huonossa hapessa ja haluaa kotiinsa. Nuoret ottavat neitosen kyytiin ja lähtevät ajamaan kohti lähintä huoltista. Kun neito huomaa huoltoaseman lähestyvän, ottaa hän haaruksistaan aseen ja täräyttää aivonsa auton takalasiin. Tästäkös nuorisojoukon kasetti sekoaa totaalisesti. Nuoret hakevat apua huoltoasemalta, mutta heidät ohjataan vanhalle tehtaalle. Tehtaalta mutantin näköinen pikkupoika johdattelee heidät pahuuden polulle, josta ei ole paluuta.

Mainos

Väritettyä totuutta

Texasin moottorisahamurhaaja on osittain tositapahtumiin perustuva karmiva kauhutarina nuorista, jotka teurastetaan yksitellen sisäsiittoisen kannibaalin kitaan. Tämä sairas tapahtumasarja on poikinut sairaan leffan, joka ei ainoastaan ole piinaava, vaan myös sopivasti pelottava.

Vaikka kauhua viljelläänkin paikoitellen pelästyttämällä, on leffan piinaavan sairas tunnelma kuitenkin suurin pelon luoja. Ja tämä on hyvä juttu. Tai huonompi juttu  heille, jotka eivät kauhusta pidä.

Blu-ray-version hyödyt

Vuonna 2003 julkaistu Texasin moottorisahamurhaaja on uudelleenlämmittely kasarikauhusta. Leffa pääseekin todellisiin oikeuksiinsa juuri Blu-ray –versiolla. Karmivan terävä kuva paljastaa uusia, ällöttäviä yksityiskohtia, joita ei välttämättä heikkohermoiset olisi ikinä halunneetkaan nähdä.

Ääniraitana toimii massiivisesti DTS HD Master Audio, joka välittää pelottavan tunnelman äärimmilleen, loistavan dynamiikkansa takia.

Bonusmateriaalina levyltä löytyy kolme dokumenttia, poistettuja kohtauksia, vaihtoehtoinen alku ja loppu, sekä pari traileria. Bonukset ovat kaikki DVD -tasoisia ja ilman tekstityksiä.

Kaikille hyvän kauhun ystäville Texasin moottorisahamurhaaja on loistoviihdettä, mutta kauhua pelkäävien tulisi vältellä tätä teosta… eteenkin yksityiskohtaista Blu-ray  –versiota.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Texas Chainsaw Massacre (2003)
Edellinen artikkeliWhiteout (BD)
Seuraava artikkeliOld Dogs (BD)
Kristian Eloluoto
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
texas-chainsaw-massacre-bdKaikille hyvän kauhun ystäville Texasin moottorisahamurhaaja on loistoviihdettä, mutta kauhua pelkäävien tulisi vältellä tätä teosta… eteenkin yksityiskohtaista Blu-ray  –versiota.