Mainos

Kirjanpitäjäelokuva – ööö, kuulostaa kuivalta… mutta onkin pirun kova action-trilleri!

Ben Affleck esittää aspergerin oireyhtymästä kärsivää kirjanpitäjäjää. Mies on autisminsa vuoksi paras lajissaan. Paras mies on myös sotilaana, joten herran kaksoiselämä kiinnostaa myös poliisia. Chicagolainen etsivä on jo vuosia seurannut eri rikollisjörjestöjen huippukirjuria ja aikoo saada tämän satimeen vielä ennen eläköitymistään.

Mainos

Edellä hieman nuhjuinen juonikuvio, sillä se todellinen juoni pitää jättää itse elokuvalle. The Accountant on ehdottomasti yksi viime vuoden alihypetetyimmistä elokuvista, jolle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus.

Leffan loistava käsikirjoitus oli jo vuonna 2011 esillä Hollywoodin pidetyimpien, mutta ei toteutettujen leffojen listalla. Tuolloin Mel Gibson oli väkevä pääosaehdokas.


Affleck hoitaa hommansa hienosti, kuten Oscar-voittajalta sopii odottaakin. Oscar-voittajia ja -ehdokkaita ovat muutkin elokuvan päätähdet, jonka ansiosta uskottavuus ja kiinnostavuus on huippuluokkaa.
Elokuvan 4K-HDR-kuva on jälleen kerran jotain käsittämättömän rapeaa. HDR-väreillä on suurempi merkitys kuin 4K-pikseleillä. Neljäkoota kannattaa yytsiä turpa kiinni ruudussa, jotta varmasti pääsee näkemään kaikki yksityiskohdat. Ja yksityiskohtia piisaa easter egg -bonusten muodossa, joista amerikkalaiseen sarjakuvahistoriaan perehtyneet pääsevät nauttimaan useassa kohtauksessa.

Mainos