Mainos

On jälleen aika korkata Hämähäkkimiehen tarina Marc Webbin ohjaamalla uusintafilmatisoinnilla.

 

Peter Parker (Andrew Garfield) on 17 vuotias teinipoika, joka on cool, mutta koulun kovimman futarin Flash Thompsonin (Chris Zylka) kiusaama. Parker skeittaa coolisti ja puhuu itsensä tieteestä kiinnostuneen Gwen Stacyn (Emma Stone) kanssa treffeille. Samaan aikaan poika kuitenkin tutkii isänsä katoamista ja tämän jälkeen jättämää mystistä tieteellistä kaavaa. Hän soluttautuu kaupungin suurimman tiedelafkan riveihin, jotta pääsisi paremmin jyvälle kaavasta. Epähuomiossa karannut radioaktiivinen hämähäkki puraisee Parkeria niskaan ja tämä saa uskomattomat voimat ja kyvyn kiipeillä seinillä. Ilkeä tiedemies (Rhys Ifans) saa Parkerin kaavan auki ja kokeilee sitä itseensä. Hänestä muuttuu pian paha lisko, jonka Parker päättää pysäyttää uusien mutaatiovoimiensa avulla.

Mainos

 

Gwen

 

Ohjaaja Marc Webb on resetoinut koko Hämiskaavan ja lähtee kokeilemaan kykyään Sam Raimin modernimman hämistrilogian sijaan vanhemmalla The Amazing Spider-Man -sarjakuvatyylillä. Tämä poikkeaa yllättävän paljonkin Raimin versiosta, sillä tässä Peter Parker on huomattavasti coolimpi ja saa chicksit. Myös Hämähäkkimies on erilainen, sillä seittinsä ei ole peräisin ihon alta vaan erikseen kehitetystä seittilingosta. Hämiksen voimat ovat myös aivan eri luokkaa.

 

Lisko

 

Uusi Spider-Man -filmatisointi on kyllä ihan toimiva paketti, mutta tarinaa on pitkitetty liikaa turhilla fiilistelykohtauksilla, jotka on sävelletty eritoten 3D-versiota varten. Juoni on paikoitellen laahaavaa ja käy siksi tylsähköksi. Raimin ensimmäisessä Hämisleffassa oli draamakin luotu paremmin, joten voidaan äkkiseltään todeta uuden Spaidermännin osittain huonommaksi.

 

Hämis

 

3D on näyttävää ja sitä on hyödynnetty kivasti. 3D toimii myös BD-kiekolla, mutta parhimman elämyksen saa tietysti vain 3D-tykillä ja isolla kankaalla.

 

BD-versiossa bonukset on toimitettu erillisellä omalla levyllä ja tämän vuoksi lisämateriaalia on ihan hyvin tarjolla. Myös 3D:stä löytyy erikseen omaa herkkilisuketta kaksin kappalein.

 

The Amazing Spider-Man on valitettavasti huonompi kuin Sam Raimin vuonna 2002 ohjaama Spider-Man, mutta silti se on hyvä toimintaseikkailu, jossa viihde on viety hyvin korkealle tasolle ja 3D-elämys on näyttävää.

 

KE

Osta The Amazing Spider-Man tästä.

Mainos