Mainos

Jouluna 1994 joukko algerialaisen islamistiryhmän raskaasti aseistettuja terroristiryhmän jäseniä kaappaa Air Francen lentokoneen tämän ollessa vielä kiitoradalla. Koneessa on 227 avutonta matkustajaa, joista muutama teloitetaan heti kättelyssä esimerkiksi ja pelottelun uskottavuuden lisäämiseksi. Joukko haluaa vapauttaa vankilasta ryhmänsä jäsenen, johon Ranska ei ole suostumassa.
Poliisin erikoisjoukot lähtevät tietysti rosvojahtiin, mutta koneeseen linnoittautuneita terroristeja ei noin vain voi räiskiä sniperilla ikkunoista. Ranskan hallituksella on omat byrogratiansa myös sopassa sekaisin, joten operaatio parinsadan ihmisen pelastamisesta ei ole helppo.

Terroristi

Tositapahtumiin perustuva The Assault on kolmen päällekäisen tarinan elokuva, joka toimii tiiviisti, mutta käynnistyy käsittämättömän tylsästi ja hitaasti. Kolme päällekäistä tarinaa kahlitsee katsojan hienosti lopulta koukkuunsa, mutta paikkapaikoin jumittavat kohtaukset ehtivät kyllästyttää katsojaa kiusallisesti.

Mainos

Erikoisjoukot

Ranskalaisnäyttelijät hoitavat hommansa hienosti ja heihin jokaiseen on helppo samaistua. Uskottavuutta lisää elokuvan sijoittuminen oikeisiin tapahtumiin.

DVD-ekstroja ei löydy lainkaan, mutta leffasta kiinnostunut kohderyhmä tuskin kaipaakaan terroistiminipelejä, ohjaajan kommenttiraitaa tai making of head explotions -koosteita.

KE

Mainos