Mainos

NASA:lla on hallussaan mystinen energiakuutio, jonka on tarkoitus tuottaa tulevaisuudessa kaikki Amerikan tarvitsema energia. Jotain kuitenkin tapahtuu ja energiakuutio aktivoituu. Se päästää ulkoavaruudesta planeetallemme pahan miehen nimeltä Loki (Tom Hiddleston), joka haluaa hallita meidän maailmaamme. NASA:n erikoisyksikön johtaja Nick Fury (Samuel L. Jackson) päättää taistella Lokia vastaan kaikin keinoin ja kasaakin kaikki USA:ssa vaikuttaneet supersankarit (Kapteeni Amerikka, Thor, Hulk, Iron Man, Mustaleski ja Haukansilmä) yhteen. Heistä koostuu ylivoimainen Kostajat-ryhmä, joka lähtee erittäin pahalta näyttävään taisteluun Lokia ja tämän mörrimöykky-armeijaa vastaan.

Poikain kärhämä

Marvelin megaelokuva The Avengers on tähän mennessä suurin supersankarielokuva joka on tehty. Se on myös todella vaikuttava kolmiulotteinen mättö, joka saa varmasti kaikki sarjakuvafanit kuolaamaan. Elokuva kärsii kuitenkin muutamasta naurettavasta överiydestä, jota vaan ei normaalikatsoja (ei Marvel-fani) jaksa sulattaa. Toinen miinus on ehdottomasti elokuvan hidas käynnistyminen, joka kestää vaivaiset 1 h 50 min. Vajaan kahden tunnin kuluttua elokuvan alkamisesta päästään siis vasta tositoimiin, joka sytyttää myös muut katsojat kuin Marvel-fanit.

Mainos

Iron Man

Elokuva itsessään on ihan ok. Siinä on hyvät näyttelijävalinnat hyvine suorituksineen. Efektit ovat viimeisen päälle ja 3D:kin toimii näyttävästi. 3D:tä osataan hyödyntää hyvin ja muutamassa kohdassa tekee mieli väistää jotain kohtitulevaa. Leffan juoni on kuitenkin aivan liian perus, ilman mitään sellaista koukkua tai twistiä, jota ei jo osaisi ennakkoon aavistaa. Paha hyökkää, sitten kerätään jengi, sitten tapellaan ja lopun arvaa. Ei mitään muuta!

Hulk elvyttää

Bonuspuolelta löytyy neljä lisämateriaalia, joista mielenkiintoisin on elokuvaa jatkava lyhäri Item 47. Ekstroja olisi toivonut olevan huomattavasti enemmän, mutta ehkä niistä päästään nauttimaan myöhemmin jonkinsorttisen juhlajulkaisun myötä? The Avengers saa jatkoa vuonna 2015.

KE

Mainos