Mainos
The Callisto Protocolin myyntiluvut ovat tiettävästi olleet pettymys, eikä se ole onnistunut saamaan takaisin 162 miljoonan dollarin budjettia. Tämä on saanut kustantaja Kraftonin sijoittajat laskemaan osakkeensa tavoitehintaa.

MK-Odysseyn mukaan pelin kehittäminen maksoi tiettävästi yli 200 miljardia wonia (162 miljoonaa dollaria), ja pelin myynti ei ole vastannut tätä budjettia.

Kehityksen aikana peliä kutsuttiin ”Quadruple A:ksi”, mikä viittaa siihen, että kustannuksia ei säästelty, vaikka peli on uusi IP kapeassa genressä, joka harvoin tuottaa massiivisia myyntilukuja.

Mainos

Vertailun vuoksi mainittakoon, että Resident Evil Village, joka on erittäin suositun pelisarjan kahdeksas pääosa, sai kuuden ensimmäisen kuukauden aikana myytyä 6 miljoonaa kappaletta, vaikka pelisarja on jo tunnettu ja sen arvostelut ovat olleet hyviä.

Samsung Securitiesin mukaan Krafton odotti The Callisto Protocolin myyvän noin viisi miljoonaa kappaletta. ”Nykyinen myyntilukujärjestys huomioon ottaen kahden miljoonan kappaleen kumulatiivinen myynti on kuitenkin helppoa vasta tänä vuonna”.

Dead Spacen luojan ja Striking Distance -yhtiön toimitusjohtajan Glen Schofieldin ideoima The Callisto Protocol haastaa pelaajat pakenemaan Jupiterin kuun Calliston huipputurvavankilasta vuonna 2320, kun salaperäinen taudinpurkaus alkaa muuttaa vangit hirviömäisiksi olennoiksi.

Kraftonin pörssikurssi otti jo osumaa pelin julkaisemista koskevien arvostelujen jälkeen.

Mediassa Callisto Protocol on saanut monenlaisia arvosanoja, kuten 9/10 PCGamesN:ltä, 7/10 IGN:ltä ja 5/10 Gamespotilta.

Tokiossa toimivan pelialan konsulttiyrityksen Kantan Gamesin toimitusjohtaja Serkan Toto totesi, että arvosanat ovat olleet alhaisemmat kuin jotkut sijoittajat olivat toivoneet.

– TCP:n metacritic-pisteet ovat 70:n puolivälissä, mikä on ilmeisesti liian alhainen Kraftonin sijoittajille, jotka toivoivat, että IP:stä voisi tulla PUBG-yhtiön uusi tukipilari, hän kirjoitti.

VGC:n The Callisto Protocol -arvostelussa peliä kutsuttiin vakaaksi, mutta turvalliseksi Dead Spacen seuraajaksi, josta puuttuu omaperäisyys, mutta joka tarjoaa vahvaa strategista taistelua.

Respawn.fi:n arvostelun The Callisto Protocolista voit lukea tästä.

Mainos