Mainos
The Cloverfield -elokuvasarja on tunnettu avaruusolioiden invaasiosta, jonka kahdessa aikaisemmassa tarinassa ollaan kusi sukassa Maapallon eri kolkissa. Tällä kertaa mennään avaruuteen, Alien-henkisiin tunnelmiin, ilman alieneita.

The Cloverfield Paradox -elokuvan tarinassa joukko tiedemiehiä on kiidätetty Telluksen kiertoradalle lähiavaruuteen käynnistämään hiukkaskiihdytintä, jolla toivotaan ratkottavan koko maapallon tulevaisuuden energiantarve – sähköt kun ovat kortilla, öljystä puhumattakaan. Kun hiukkaskiihdytin saadaan toimimaan, alkaakin varsinainen soppa hämmentymään. Tiedemiehet huomaavat Maapallon kadonneen ja omituisten sattumien tapahtuvan pitkin avaruusaseman käytäviä. Piina on huumaava.

Mainos

Tarinat nivoutuvat yhteen isommassa kuvassa

The Cloverfield Paradox vie elokuvasarjaa uuteen suuntaan. Ohjaaja Julius Onah hehkutti, että Cloverfield-elokuvasarja ei ole pelkästään avaruusolennoista kertova tarinakokonaisuus, vaan scifisarja, jossa mikä tahansa ihmeellinen voi olla mahdollista. Juuri tällä ajatuksella Paradox leikittelee, isosti. Ja hyvin leikitteleekin, sillä elokuva onnistuu yllättämään useamman kerran.

Elokuvan tarina sijoittuu vuoteen 2028 ja sen tarkoituksena on sitoa koko Cloverfield-saagaa yhteen. Tämä käykin selväksi viimeisessä kohtauksessa. Jatkoa on tulossa ja tämän osan myötä se on varsin tervetullut uutinen, kunhan taso pysyy vähintään samana ja yllätykset yllättävinä.

BD-ekstroissa ei ylistämistä

Blu-ray-version lisämateriaaleista löytyy pari pientä kulissikurkistusta, jotka avaavat elokuvan tuotantoa hieman. Ei mitään erikoista, mutta eipä tarvitsekaan.

The Cloverfield Paradox on yllättävän hyvä tieteispala, joka tuntuu aluksi täysin irralliselta leffalta Cloverfield-elokuvien katraassa. Se muuttuu kuitenkin pian alkuintron jälkeen omaksi tarinakseen, joka viihdyttää loppuun saakka. Tämän myötä toivonkin itse itseni yllättäen, lisää J.J. Abramsin Cloverfield-leffoja.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Cloverfield Paradox
Edellinen artikkeliOxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan videopelit eivät lisää aggressiivisuutta nuorissa
Seuraava artikkeliMetro Exodus nosti Metro-pelisarjan myyntejä puolella
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
the-cloverfield-paradox-arvostelu-blu-ray-yllattavan-hyva-tieteispalaThe Cloverfield Paradox on yllättävän hyvä tieteispala, joka tuntuu aluksi täysin irralliselta leffalta Cloverfield-elokuvien katraassa. Se muuttuu kuitenkin pian alkuintron jälkeen omaksi tarinakseen, joka viihdyttää loppuun saakka. Tämän myötä toivonkin itse itseni yllättäen, lisää J.J. Abramsin Cloverfield-leffoja.