Mainos

Kuusihenkinen perhe ostaa pankin huutokaupasta vanhan, 1800-luvulla rakennetun maatilan Rhode Islandista. Ensimmäiset yöt sujuvat hienosti, mutta jo viikon kuluttua yölliset painajaiset ja satunnaiset paskanhajut käyvät sietämättömäksi. Jokin vaanii koko perhettä öisin, joten apuun on kutsuttava maan parhaat manaajat.

Kellari

Kirottu on Saw-ohjaaja James Wanin kauhutekele, joka perustuu tuotantotiimin mukaan todellisiin muistioihin. Tarinaa on luonnollisesti väritetty huimasti, mutta hyvinkin onnistuneesti, sillä Kirottu on pahuksen pelottava tekele.

Mainos

Makkarikauhu

Elokuvan tunnelma ja miljöö ovat todella kohdillaan. Äänet paljastavat milloin pelottelua on syytä odottaa. Vaikka kaiken nähnyt kauhukatsoja tietää tasan tarkkaan mitä seuraavaksi tapahtuu, onnistuu leffa silti karmimaan. Elokuva ei ole raaka tai ällöttävä, mutta se on silti vastenmielinen. Kämmenet hikoavat taatusti, myös selkäpuolelta.

Jos lähipiirissä on antiikkiharrastelija, on hänelle syytä tehdä kepponen ja ostaa hänelle tämä leffa lahjaksi. Harrastus saa aivan uuden näkökulman.

Näkyjä lammella

Kirottu on vuoden 2013 paras kauhuleffa, joka on pullollaan kliseitä, mutta niistä huolimatta jumalattoman pelottava. Kauhuleffoja paljon katsova ei saa leffasta mitään uutta hienoa irti, mutta hommansa se hoitaa, ja taatusti viihdyttää myös paatuneinta kauhufriikkiä koko kestonsa ajan.

Blu-ray:n lisämateriaaleista löytyy kolme kulissientakaista dokumentaaria, joista yksi pureutuu myös oikeiden Rhode Islandin tapahtumien selvittelyyn. Se on jos mahdollista, kaikkein pelottavin pätkä levyllä.

Elokuvan opetus on pähkinän kuoressa: älä koskaan osta 1800-luvulla rakennettua kartanoa pankin huutokaupasta, selvittämättä ensin talon taustoja.

Mainos