Mainos

Matt King (George Clooney) asuu Havajilla. Vaikka hän on hyvätuloinen ja hänen perheensä on ehjä, ei paratiisissakaan aina ole helppoa. Varsinkaan kun hänen rakastettu vaimonsa (Patricia Hastie) joutuu veneonnettomuuteen ja vajoaa pitkään koomaan. Matt joutuu ottamaan nyt ensi kertaa perheen ohjat kokonaan käsiinsä ja molemmilla tyttärillä on omat ongelmalliset elämänsä. Niinpä Matt päättää hakea helpotusta arkeensa, noutamalla vanhemman, teini-ikäisen tyttärensä (Shailene Wooldey) pois sisäoppilaitoksesta avustamaan pienenmmän, kymmenvuotiaan (Amara Miller) hoidossa. Samassa elämäntilanteessa pitäisi vielä päättää paratiisitontin myymisestä, jonka osuuskunnan puheenjohtajana Matt on.

Eikä siinä vielä kaikki! Perheen vanhempi tytär nimitäin paljastaa kohtuuttoman salaisuuden, jota koomassa makaava vaimo on pitänyt jo tovin sisällään.

Sairaala

Mainos

The Descendants on elämänmakuinen draama. Niin elämänmakuinen, että se käy jo tylsäksi ja paikoitellen turhauttavaksi. Allekirjoittanut joutui katsomaan elokuvan kolmessa osassa, sillä kaksi aikaisempaa kertaa päätyivät syvään uneen.

Autossa

Ei leffa silti ole mitään sysipaskaa pohdiskelua – päin vastoin. Sen tarina on mielenkiintoinen, näyttelijät hyvä ja tunnelma on luotu varsin onnistuneeksi. Elokuva tuntuu todella siltä, että nyt seurataan jonkun rankkaa arkea, eikä oman elämän haasteet tunnu sillä hetkellä juuri miltään.

Pitkäpiimäisyys johtuu vain siitä, että kenenkään arki ei ole oikeastikaan toimintaelokuvaa tai järjettömiä juonenkäänteitä. Tämä leffa on sitä itseään – arkea.

Paratiisin palanen

Leffan bonuspuolella pääsee nautiskelemaan 90 minuuttia ekstroja kulissien takaa, poistettuja kohtauksia ja musiikkivideoita. Melkoinen yllätys tämän kaltaiseen elokuvapakettiin!

KE

Mainos