Mainos

Barney Ross (Sylvester Stallone) joutuu jälleen toimintapainotteiselle erikoiskeikalle, ylivoimaisen eliittitiiminsä kanssa. Keikka näyttää aluksi sujuvan kuin käsikirjoituksessa, mutta jokin menee pieleen ja yksi tiimin jäsenistä teloitetaan inhottavan Vilainin (Jean-Claude VanDamme) toimesta. Ross päättää yhdessä tiiminsä kanssa kostaa Vilainille tämän epäreiluuden ja metsästää pahiksen tappaakseen tämän.

 

Kovat tyypit

Mainos

 

The Expendables 2 kunnioittaa esionsansa tapaan vanhoja 1980- ja -90-lukujen toimintaelokuvia. Se onnistuu siinä erinomaisesti ja tunnelma on pullollaan rehellistä äijäenergiaa, aseita, räjähdyksiä, takaa-ajoja, pullistelevia verisuonia, veriroiskeita ja öljyttyjä lihaksia. Mikä parasta, mukaan on mahdutettu one-linereitä ja huumoriakin.

 

Stallone sotii

 

Tähtikaarti on pääosin samaa kuin edellisessäkin elokuvassa, mutta nyt Arnold Schwarzenegger ja Bruce Willis saavat enemmän näkyvyyttä. Uusina heppuina nähdään mm. Van Damme ja Chuck Norris. Norriksen visiitti on valitettavan pieni, mutta sitäkin jämäkämpi.

 

Arska

 

Toinen Expendables on kiusallisesti hieman tylsä, mutta sen suunnattoman energian ja mahtavan castingin ansiosta, sillä on olemassa hyvinkin uudelleenkatseluarvoa. Itse suurena toimintaelokuvien ystävänä aion hidastempoisesta jahkailusta huolimatta katsoa tämän vielä uudemman kerran ihan vain sen fiiliksen takia.

 

Bonusarkusta löytyy kolme puolituntista dokkaria, joista mielenkiintoisin on amerikkalaisen toimintaelokuvan synnystä kertova dokkari. Se on tehty hyvin ja siinä on mielenkiintoiset haastateltavat mm. Commandon käsikirjoittajat Jeph Loeb ja Matthew Weisman. Lisäksi tarjolla on kuivakka naurukela ja poistettuja kohtauksia.

 

KE

 

Mainos