Mainos

Britannian entinen pääministeri Adam Lang (Pierce Brosnan) palkkaa lahjakkaan haamukirjoittajan (Ewan McGregor) kirjoittamaan oman elämänkertakirjansa.

Kaikki alkaa lupaavasti. Keikka kuulostaa mielenkiintoiselta ja korvaus on kova. Lisäksi mainetta ja kunniaa on luvassa kosolti, kirja onnistuessa.

Lasilliset

Mainos

Jo pian kirjan kirjoittamisen alettua, huomaa kummituskirjailija pääministerin kantavan synkkiä salaisuuksia, jotka saattaisivat paljastuessaan tulehduttaa Britannian suhteet muihin maihin.

Kirjailija päättääkin selvittää lisää salaisuuksia, jonka vuoksi hän ajautuu ahdistavaa trilleriin.

Salapoliisi vai kirjailija?

Legendaarinen ohjaajaherra Roman Polanski on astunut pitkän tauon jälkeen ohjaajan puikkoihin. Tuloksena on ylistetty The Ghost Writer.

Ylistys ei ole turhaa kun seuraa käsikirjoituksen monimutkaisia koukeroita ja uskomattoman tasokasta näyttelijäntyötä.

Elokuvan ulkoiset seikat ovat kunnossa, mutta tarina kulkee onnettoman hitaasti ja laahavasti. Se on sekä mielenkiintoista, mutta myös äärimmäisen tylsää. Onneksi elokuvassa on sopiva määrä jännittäviä trillerikohtia, jotka herättävät pohdiskelevista spekulaatiokohtauksista.

Peltohiiret

The Ghost Writer -Blu-ray –kiekko sisältää leffan huippukuvalla ja äänellä ja bonuksiakin on muutama kappale. Niissä tutustutaan mm. Näyttelijöihin ja itse ohjaajamestari Polanskiin.

Mikäli poliittinen trilleri on lähellä sydäntä, on The Ghost Writer parasta mitä rahalla saa. Jos moinen kekkuilu ei puolestaan kiinnosta pätkääkään, ei elokuvan katselemiseen kannata tuhlata kahta tuntia.

KE

Mainos