Mainos

Matt Damon muuntautuu muinaisninjaksi ja matkaa kaukoaasiaan taistelemaan örrimörrejä vastaan.

Siinäpä itse asiassa elokuvan juoni jo tulikin kerrottua. Jos tarinaa lähtee avaamaan tämän enempää, lähtee leffalta koko pohja. On todella paljon parempi, että elokuvasta ei tiedä mitään ennen sen katsomista, sillä se saattaa jopa yllättää positiivisella tavalla.

Mainos

Hongkonglainen ohjaaja Andy Lau on ensimmäistä kertaa Hollywood-leffan puikoissa, jonka hinnaksi tuli sopivat 135 miljoonaa dollaria (+ markkinointi = 150 milj. dollaria). Budjetista leijonan osan maksoi Kiina. Elokuva onkin tätäen Kiinan kallein leffatuotanto. Matt Damon joutui perheineen viettämään puolisen vuotta Kiinassa ja tuotannossa nähtiin ennen näkemätön määrä tulkkeja. Itse elokuvan tekeminen oli jo puolet seikkailusta.

The Great Wall on siitä mitään ennakkoon tietämättömäälle viihdyttävä paketti. Tarina on toki ennalta-arvattava, mutta se kulkee eteenpäin kiehtovan mysteerin siivittämänä. Palaset aukeavat pikkuhiljaa, ilman sen kummempaa romanttista sivujuonta tai turhaa kikkailua. Tarina on yhtä maukas kuin tyypilliset kiinalaistarinat yleensäkin. Andy Laun voidaan siis sanoa onnistuneen tuotoksessaan.

Go, go Kiinan Power Rangers!

Bonusarkusta löytyy muutama 2–3-minuuttinen minidokumentaari, jotka avaavat elokuvan tuotannollisia yksityiskohtia harmillisen trailerimaiseen tapaan. Massiivisesta tuotannosta olisi helposti voinut ammentaa hieman dokumentaarisempaakin kulissivierailua.

The Great Wall on yllättävän hyvä aivot narikkaan -seikkailu, joka viihdyttää vaikkei kiinalaishommelit muuten kiinnostaisivatkaan.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Great Wall
Edellinen artikkeliMitä jos amerikkalaiset osaisivat hallita sääilmiöitä? – Geostorm sai uuden trailerin
Seuraava artikkeliPlayStationin trophyt päivittyvät nyt heti näkyville – PSN-nimen muuttaminen taas tapetilla
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.