Mainos

Dre Parker (Jaden Smith) on 12-vuotias poika, joka äitinsä kanssa joutuu muuttamaan Detroitin ghetoista Kiinan Shanghaihin. Kaikki kaverit jäävät luonnollisesti moottorikaupunkiin, eikä Shangaissa ole mitään kivaa vastassa. Kaikki näyttää aluksi kivikautiselta ja fonttikin on foneettista.

Onneksi uusilla kotihoodeilla asuu ruotsalaisen näköinen pikkupoika, joka tutustuttaa Dren kotikadun puistoon. Ja kas kummaa, niin käy että Dre ajautuu välittömästi vaikeuksiin, tehdessään vahingossa vaikutuksen kiinalaistyllerö Meiyingiin (Wenwen Han). Meiyingiin on nimittäin ihastunut myös koulun pahis Cheng (Zhenwei Wang). Cheng pieksii Dren katuun ja Dre päättää tehdä kaikkensa voittaakseen pelkonsa Chengiä kohtaan. Apu löytyy kodin putkimiehestä Mr. Hanista (Jackie Chan), joka pelastaa pojan pulasta ja haluaa opettaa tälle miten voittaa pelkonsa.

Koulukiusaaminen alkaa jo vapaalla

Mainos

Karate Kid on Will Smithin, Jerry Weintaubin, Jada Pinkett Smithin, James Lassiterin ja Ken Stovizin uudelleenlämmittely vuoden 1984 klassikkoelokuvasta. Ja kuten arvata saattaa on yksi tuottajista buukannut oman poikansa pääosiin. Nimittäin Jaden Smith on Men in Black ja Independence Day -leffoista tutun Will Smithin poika. Tätä voidaan luonnollisesti pitää markkinointikikkana, jolla Will Smithin yleisö myydään Karate Kid -leffalle, mutta yllättävää kyllä Jaden on isänsä jalanjäljissä oikeasti uskottava ja ilmeikäs näyttelijä nuoresta iästään huolimatta.

Myös Jackie Chan näyttelee oppi-isä -hahmoa, johon samaistuminen käy kuin tanssi. Chanin kokemus näyttelijänä on muuttunut melkoisesti viimeisen 20 vuoden aikana, jolloin Chan esitti pääasissa pelleä joka osaa potkia ja hyppiä.

Jackie Chan parhaimmillaan

Ohjaaja Harald Zwart ja kuvaaja Roger Pratt ovat onnistuneet luomaan Karate Kidistä hienon visuaalisen elämyksen. Kuvaus on erittäin miellyttävää mahtavine kuvineen, mutta todellinen nautinto syntyy taistelukohtauksista, joissa ei ole pelätty rikkoa rajoja. Nopeat zoomaukset edestakaisin, tärisevät kamerat, mielenkiintoiset kuvakulmat ja Matrix-henkiset hidastukset saavat varmasti joka pojan innostumaan.

Äänipuolella on niin vartavasten sävellettyä tunnelmointia, kun muutama radiohittikin. Radiohitit olisi ehdottomasti voitu jättää väliin, mutta muu musiikki toimii kuin tauti… foleyäänistä puhumattakaan.

Ensirakkaus alkaa jo ennen teini-ikää

Teknisesti Blu-ray edustaa hyvää keskitasoa. Kuvan- ja äänenlaatu on täydellistä ja valikot kutkuttavia animaatioineen. Mitään ylimääräisiä pause-valikkoja kirjanmerkkeineen ei löydy, mutta bonuspuolelta löytyy varsin teknisiä ekstroja perinteisten making offien ja trailereiden lisäksi. Levyltä löytyy myös BD-Live -ominaisuus, jolla voi hakea Sony Picturesin uusimmat trailerit netistä HD-laatuisena. Pikkutyttöjen iloksi levyltä löytyy myös Justin Beaberin ja Jaden Smithin yhteinen musavideo. IHQ!!! XO XO <3

Karate Kid uppoaa jokaiseen joka rakasti vuoden 1984 alkuperäisteosta ja kaikkiin niihin jotka pitävät hyvästä tarinasta ja visuaalisesta nautinnosta.

KE

Mainos