Mainos
The Last Guardianin kehittäjä GenDesign on vihjannut paljastavansa seuraavan pelinsä vuonna 2023.

Sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan uudenvuoden tervehdyksessä japanilainen kehittäjä sanoi, että vuosi 2023 olisi ”vihdoin vuosi, jolloin on paljon puhuttavaa”.

”Työskentelemme kovasti, jotta tästä tulisi loistava vuosi teille, joten odottakaa sitä innolla”, yhtiö hehkuttaa.

Mainos

GenDesign perustettiin vuonna 2014 Team Icon entisistä jäsenistä. Team Ico oli PlayStation Japanin tiimi, jota Fumito Ueda johti kriitikoiden ylistämissä projekteissa Ico (2001) ja Shadow of the Colossus (2005).

GenDesignin seuraava peli on yksi ensimmäisistä Epic Gamesin uuden julkaisumerkin julkaisemista peleistä Remedyn (Control) ja Playdeadin (Inside) projektien ohella.

Maaliskuussa 2020 julkaistussa videossa Epic sanoi, että sen julkaisumerkki tarjoaa ”alan kehittäjäystävällisimmät sovellukset”, jotta tekijät voivat ”keskittyä loistavien pelien tekemiseen”.

Fumito Ueda sanoi sopimuksesta:

– Koska olemme siirtyneet indieksi ja avanneet studion, haluan pystyä tavoittamaan enemmän pelaajia kuin ennen.

GenDesign kiusoitteli tulevaa projektiaan kerran aiemmin, vuonna 2018 julkaistun verkkosivustoteaserin kautta. Samana vuonna Ueda kertoi Famitsulle, että julkistamaton projekti tulisi kilpailemaan hänen aiempien nimikkeidensä mittakaavalla.

– Se, mitä teemme nyt, ei tunnu indiepeliltä. Tavoittelemme viime kädessä jotain Icon, Shadow of the Colossuksen ja The Last Guardianin mittakaavaa. Jos suuremman mittakaavan kehittäminen alkaa kiinnostaa meitä, niin uskon, että laajennamme kehitysjärjestelmäämme merkittävästi ja viemme sen suuren mittakaavan kehitystiimille, jotta siitä tulisi iso peli, Ueda kertoo.

– Tämä tulee olemaan täysin uusi nimike, ei jatko-osa, mies summasi.

Mainos