Mainos

Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) on entinen Los Angelesin erikoisjoukkojen poliisi ja nykyinen elämän leppoisuudesta nauttiva arizonalaisen pikkukylän Sheriffi. Kylän rauhan kuitenkin rikkoo Las Vegasista karannut huumekuningas Gabriel Cortez (Eduardo Noriega), jonka päämääränä on suunnata varastetulla Corvette ZR1:llä läpi Arizonan, kohti Meksikoa. Rajanylitys tapahtuisi Owensin pikkukukapungin, Summertownin laitamilla. Owensin luonto ei anna periksi päästää moista perkelettä läpi hänen kaupunkisa ja ryhtyy taistoon virittämällä koko kaupunkinsa barrikaadiksi.

 

Sheriffi

Mainos

 

The Last Stand on ensimmäinen aito Arska-leffa miehen kuvernööriuran jälkeen. Ukko on vanhentunut jo silmin nähden, ja tämän seikan myös käsikirjoittajaensikertalainen Andrew Knauer on ottanut hienosti huomioon.

 

Vaikka käsikirjoitus ei sinäänsä olekaan perus actionleffaa kummempi, on siihen saatu mukaan myös huumoria, joka valitettavan monesta nykytoiminnasta uupuu. Arskan suusta onelinerit toimivat edelleen, vaikka herra lähenteleekin jo eläkeikää. Jackass-tähti Johnny Knoxwillesta odottaisi myös pientä läpyskää, mutta tämän hahmo ei naurata saati huvita lainkaan.

 

Knoxwille

 

Toiminta elokuvassa on hyvää ja hyvin kuvattua. Äänimaailma toimii ja viihdettä leffa tarjoaa puhtaasti koko kestonsa ajan. Leffa ei käy missään vaiheessa tylsäksi ja tämän johdosta The Last Stand onkin oikein kelvollinen toimintapätkä. Sen käsikirjoituksesta puuttuu kuitenkin muutama mielenkiintoinen lisäpiriste, joten uudelleenkatseluarvoa sillä ei juuri ole. Lisäksi leffan sivuhahmot ovat seitinohuita jok'ikinen.

 

Takaa-ajo

 

Bonuksia suomalaisella The Last Stand -BD-julkaisulla ei ole ainuttakaan, mikä on suuri sääli, sillä juuri tämän elokuvan tuotantoa olisin itse halunnut nähdä vaikka monta tuntia. Arskan kulissisekoilut ja näyttävät stuntit olisivat ehdottomasti kaivanneet tallenteita leffan lisukkeeksi.

 

Kristian Eloluoto

 

 

Mainos